Isporuke novih iPhone-a počinju krajem trećeg tromesečja

341

Lanac snabdevanja očekuje da isporuka Apple-ovih iPhone telefona sledeće generacije počne krajem trećeg tromesečja. Novi 4,7-inčni iPhone će biti proizveden u Pegatron Technology i Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) fabrikama, dok će novi 5,5-inčni model biti proizveden u Wistron i Foxconn fabrikama.

Apple je odvojio narudžbe komponenti na više dobavljača kako bi smanjio rizike, a trenutno ima najmanje dva dobavljača za komponente kao što su baterija, šarke i kućišta. Wistron je proizvodio Apple iPhone 5c telefon i već je pripremio dovoljno kapaciteta za narudžbe iPhone telefona sledeće generacije. Sa narudžbama za nove iPhone telefone, Wistron očekuje mnogo uspešniju drugu polovinu godine. Novi izveštaji takođe govore da je počela proizvodnja iPhone 7 telefona, kao i da su navodno u pripremi tri modela.

Da li će predstojeći iPhone i iPad uređaji imati funkciju bežičnog punjenja?

Kako je nedavno otkrio The Verge sajt, Apple je zaposlio dva eksperta za bežična punjenja iz uBeam-a, novoosnovane kompanije koja radi na bežičnom punjenju uređaja bez fizičkog kontakta. Nakon dodatnog istraživanja, ispostavilo se da je Apple zaposlio još nekoliko ljudi koji imaju iskustva sa bežičnim punjenjem u protekle dve godine.

Pre par meseci, Bloomberg-ov izveštaj navodi da unutrašnji izvor tvrdi da Apple radi na tehnologiji koja će omogućiti budućim iPhone modelima da se pune bez fizičkog kontakta. Prema ovom izveštaju, ova tehnologija bi mogla da se pojavi zajedno sa iPhone uređajem koji je predviđen za 2017. godinu. Najinteresantnija stvar u ovom izveštaju je činjenica da je Apple rekao da radi na načinu da bežično puni svoje uređaje bez potrebe za bežičnim stalkom ili postoljem za punjenje, i zbog toga su angažovali specifično ta dva stručnjaka iz uBeam-a, koji su specijalizovani za bežična punjenja bez kontakta.

uBeam-ova eskperimentalna tehnologija koristi ultrazvučne talase kako bi punila obližnje uređaje. Iako u teoriji deluje neverovatno, bivši inženjer uBeam-a je izjavio da ta tehnologija nije ni blizu komercijalne objave. Zanimljivo je da upravo taj komentar stiže od Pola Rejnoldsa, jednog od dva uBeam inženjera koji su se pridružili Apple-u.

Apple Watch je jedini uređaj iz Apple-ovog asortimana koji trenutno koristi bežično punjenje, međutim, i dalje je u pitanju tehnologija zasnovana na fizičkom kontaktu, a takve punjače imaju i drugi premium proizvođači smartfona za svoje flegšip modele.

Izvor: Digitimes