Iskaz Darka Šarića hapsi funkcionere DS-a i DSS-a?

Današnje svedočenje Darka Šarića moglo bi da dovede do dva politička hapšenja jer je dosadašnja istraga ukazala na postojanje njegovih bliskih veza sa dve osobe koje su svojevremeno obavljale visoke funckije u Demokratskoj stranci Srbije i Demokratskoj stranci, saznaju Naše novine.

“Očekuje se da u postupku za pranje novca Šarić “ofira” svoje političke veze koje su mu omogućile to što je radio. Neminovno je da će se ispostaviti i postojanje veze sa Miroslavom Miškovićem, ali takođe i politički link preko koga je funkcionisalo pranje para zarađenih od šverca kokaina”, tvrdi izvor.

Darko Šarić bi svojim današnjim iskazom o pranju i tokovima kokainskog novca moghao da izazove politički zemljotres i ozbiljno uzdrma mnoge sa kojima je navodno sarađivao tokom karijere, smatraju sagovornici.

Tako bezbedonosni stručnjak Marko Nicović smatra da ishod suđenja za pranje novca zavisi isključivo od Šarićeve slobodne procene da li da servira informacije kako njemu odgovara ili da ispriča sve što ima odjednom. To što je Pljevljak najavio da bi radije govorio o pranju para nego o švercu droge i da se sastao sa mnogim uticajnim ljudima može da se smatra slanjem jasne poruke tajkunima i političarima da neće biti jedini koji će odgovarati za smutljive poslove u kojima je zajedno sa njima učestvovao, tvrdi Nicović.

“Ne treba zaboraviti da je Drako Šarić počeo da pravi impreiju u vreme vlade Vojislava Koštunice i Borisa Tadića i da je godinama neometano poslovao. To znači da on ima svoje ljude i MUP-u, politici, ministarstvima, biznisu, agencijama, a sigurno i u pravosuđu”, zaključuje Nicović.

On dodaje da je Drako Šarić, prema podacima Borda direktora Međunarodne asocijacije za droge, označen kao proizvođač radova, a ne kao šef koji izvozi tone kokaina i da je slična situacija i kada se radi o pranju novca.

“Osećam se kao u američkom filmu, kada vam sve nameste, ali valjda ću se i ja na kraju tog filma spasti. Viđao sam se sa mnogim uticajnim ljudima. Oni su i dalje tu gde su, a ja sam ovde gde sam”, rekao je Šarić.

sandzakhaber / Izvor: Naše novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO