Incidenti u autobusu na relaciji Prijepolje – Brodarevo

26

Sandžak – PRIJEPOLJE – U autobusu na liniji Prijepolje – Brodarevo nisu retki slučanevi incidentnih situacija. Vinovnici su, prema rečima vozača i putnika, uglavnom manja grupa maloletnika.

Nije reč o bezazlenim nestašlucima, već o ponašanju koje ugrožava bezbednost svih, žale se putnici. Zbog nemogućnosti da bezbedno prevoze putnike, vozači su često primorani da se za pomoć obrate policiji.

Ja sam prošle godine, recimo, išao četiri puta kod komandira policije ovde u Prijepolju i tražio pomoć. U vožnji mi otvaraju vrata! Na semoforu mi iskaču iz autobusa, ja moram da gledam da ne pogine neko! Katastrofa, verujte. A sada je dosta dobro, zahvaljujući policiji. Da nije bilo policije ja bih morao da napustim ovaj posao ” – rekao je vozač autobusa Lutvija Dautović.

Gotovo da nema učenika i učenica iz Brodareva koji nisu bar jednom prisustvovali zaustavljanju autobusa i intervenciji policije.

Puno puta sam prisustvovala takvim incidentima koji se završavaju tako što dodje policija, ali svaki put izgrednici prodju bez kazne” – rekla je jedna učenica koja često putuje ovim autobusom.

Prema podacima policijske uprave u Prijepolju, u protekloj godini je u pogledu narušavanja javnog reda i mira u prevoznim sredstvima na relaciji Prijepolje – Brodarevo, evidentirana jedna, a tokom ove godine tri prijave. Oni su apelovali na školske pedagoge i na radnike centra za socijalni rad da pokušaju da utiču na ova maloletna lica koja izazivaju incidente ovog tipa.

SandzakHaber.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO