Ima se, može se! Šeik kupuje hotel na Kopaoniku za svoje potrebe

hotel jugobanka kopaonik

 

Princ prestolonaslednik UAE šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan zainteresovan je za kupovinu hotela na Kopaoniku “Jugobanka”, ali će ga koristiti za sopstvene potrebe!

Početna cena koju je juče objavila Agencija za osiguranje depozita je 3,7 miliona evra.

– Ovakvu odluku šeik je doneo nakon nedavne posete Kopaoniku, kada je uživao u lepoti sprske planine. On je inače veliku zaljubljenik u skijanje i odlučio je da svoju “belu oazu” stvori na Kopaoniku. Na ovakvu odluku, uticala je i njegova fasciniranost gostoprimstvom kopaoničkih domaćina – navodi naš izvor.

Šeik je ovu odluku najpre saopštio srpskim prijateljima, koji su bili oduševljeni ovom idejom.

– Pored porodice, bilo mu je važno mišljenje srpskih prijatelja, koji su bili vrlo ponosni što se prestolonaslednik Emirata, pored velikih svetskih zimskih centara u Italiji, Francuskoj ili Švajcarskoj, odlučio da svoju privatnu zimsku rezidenciju osnuje baš u Srbiji. Koliko sam upoznat, on je za ovaj objekat spreman da izdvoji i veću sumu od početnih 3,7 miliona evra – objašnjava naš sagovornik.

Šeik i zvaničnici Srbije već su postigli dogovor o ulaganjima u srpski agrar i infastrukturu. U toku su pregovori Vlade Srbije sa Emiratima o sklapanju ugovora, vrednosti oko milijardu dolara.

Polovina tog iznosa će biti izdvojena za aranžmane u poljoprivredi, gde će kompanija “Al Dahra”, koja će postati vlasnik osam srpskih poljoprivrednih kombinata, uložiti oko 400 miliona dolara.

Investitori Emirata su zainteresovani da ulože u “Jat” i “Jat teniku”, kao i industriju čipova, dok je Šeik izrazio želju da uloži 150 miliona evra u proizvodnju borbenih sistema.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO