Iduće nedelje odluka o kanalu TV Jedinstvo – Marukić “Ako bude pravde frekvencija TV Jedinstvo pripašće nama”

Nova sednica Saveta Republičke radiodifuzne agencije, na kojoj bi trebalo da bude  odlučeno o tome kome će dati dozvolu za emitovanje programa na kanalu koji sada koristi TV Jedinstvo iz Novog Pazara biće održana sredinom iduće nedelje, saznaje “Blic”.

RRA logo
RRA logo

RRA o tome polovinom jula nije mogla da odluči jer na sednici nije bilo kvoruma.

Jedinstvu je prošle godine zbog stečaja firme oduzeta dozvola, ali taj medij i dalje emituje program.

Na konkurs RRA za dodelu frekvencije javili su se predstavnici “TV Jedinstvo” i “TV NP” iz Novog Pazara.

RRA je ranije objavila da će odluku za dodelu frekvencije za emitovanje televizijskog programa doneti na osnovu procene poslovnog uspeha kandidata, gledanosti TV stanice, iskustva u oblasti radiodifuzije i pretežne delatnosti, a u interesu stimulacije razvoja domaće radiodifuzije i doprinosa kvalitetu i raznovrsnosti programa.

Vrednovaće se i ponašanje podnosioca prijave, dosadašnje, a i tokom konkursa, transparentnost vlasničke strukture i porekla kapitala, kao i sprečavanje otvorenog ili prikrivenog nametanja preovlađujućeg uticaja na javno mnjene u oblasti radiodifuzije.

 

Marukić –  Ako bude pravde frekvencija TV Jedinstvo pripašće nama!

 

Šerif Marukić
Šerif Marukić

Direktor televizije Jedinstvo iz Novog Pazara i zastupnik radnika ove medijske kuće Šerif Marukić izjavio je večeras za naš portal da  je saznao iz medija da se odluka donosi iduće nedelje, on je potvrdio da se već duže vreme bori za prava radnika, prava koja pripadaju njemu kao vlasniku televizije.

“Moji radnici i ja smo ubeđeni da ukoliko bude pravde u Srbiji, mi smo ti kojima će pripasti ova frekvencija, da Vas podsetim i to da se mi već duže vreme obraćamo svim institucijama, zbog nepravde koja nam je učinjena, kompletna oprema i prostorije su nam uzuripirane od strane Muamera Zukorlića i njemu bliskih ljudi, meni je prećeno smrću pred radnicima, pravdu tražimo na sudu. Očekujem da će nadležni uvideti da jedino mi možemo da kvalitetno i nezavisno servisiramo javnost Sandžaka i donosimo prave informacije – Moj tim je najbolji zaključio je Marukić”.

Na pitanje da li je spreman da počne sa emitovanjem signala Marukić je izjavio “čim RRA donese odluku u nedelju dana počećemo prvo eksperimentalno a onda i sa informativnim i drugim programima, već sam u pregovorima sa mogućim strateškim partnerima iz Inostranstva i smatram da smo na dobrom putu InsAllah da nađemo i stabilnog strateškog partnera”.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO