Hicfeld: Bajern i Dortmund će zameniti Barselonu i Real

HC

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Otmar Hicfeld rekao je večeras da su Bajern Minhen i Borusija Dortmund na dobrom putu da oduzmu madridskom Realu i Barseloni epitet najboljih klubova na svetu.

“Predvideo sam to pre godinu dana, Bajern i Dortmund će istisnuti španski fudbal sa vrha. Bajern nema samo odličan prvi tim, svi igrači su svetska klasa. Niko drugi ne može da nadoknadi odsustvo četiri-pet fudbalera, a da pri tom ne izgubi na kvalitetu. To je nešto novo u svetskom fudbalu i ide u prilog Jupu Hajnkesu i Pepu Gvardioli”, rekao je Hicfeld za sajt Bundeslige. On je dodao da je Frank Riberi zaslužio da dobije nagradu Zlatna lopta ispred Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

“Riberi je zaista zaslužio nagradu kada se pogleda šta je Bajern sve osvojio. Postao je sinomim kluba iz Minhena, neverovatno je jak, pravi timski igrač i uzoran mladić kako na terenu, tako i van njega”, rekao je 64-godišnji stručnjak.

Hicfeld je tokom trenerske karijeri, između ostalog, vodio dva najveća nemačka kluba, sa Borusijom Dortmund je 1997. godine bio prvaka Evrope, a isti uspeh ponovio je četiri godine kasnije sa Bajernom iz Minhena.

sandzakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO