Hasanović: SDP uzela najviše glasova u Sandžaku! Zukorlić i Ugljanin doživeli debakl u svojim izbornim jedinicama!

Novi Pazar – Predsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Nihad Hasanović rekao je danas da je ta partija izbornim rezultatima u sandžačkim opštinama pokazala da je legitimni predstavnik Bošnjaka u Srbiji.

On je na konferenciji za novinare izjavio da je SDP u Sandžaku dobila 29.000 glasova, 4.000 više od Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, a 9.000 više od Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS).
“Ti rezultati se direktno oslikavaju na podršku koju imaju lideri ovih stranaka među Bošnjacima, a koji pokazuju da su Sulejman Ugljanin i Muamer Zukorlić doživeli debakl, gubeći čak i na biračkim mestima na kojima su ranije pobeđivali”, kazao je Hasanović.
On je komentarišući rezultate u sandžačkim opštinama rekao da je SDP u Tutinu dobila skoro tri puta više glasova nego na prethodnim izborima, da je u Sjenici na drugom mestu, a da očekuje da će u Priboju, Prijepolju i Novoj Varoši participirati u vlasti zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS).
Lider SDP je istakao da je ta partija u Novom Pazaru pobedila na 90 od 96 izbornih mesta i da je zabeležila rezultat bolji nego na prethodnim izborima.
Hasanović je naglasio da, ipak, niko od učesnika izbora u Novom Pazaru nije generalno zadovoljan rezultatima i da su svi očekivali više.
“Rezultat je i za nas ispod očekivanja, pogotovo ukoliko u obzir uzmemo činjenicu koliko smo truda uložili i koliko smo slušali glas naroda. No, to je volja građana i poštujemo je. Ipak je to rezultat za respekt i pokazuje našu snagu”, rekao je Hasanović.
Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije, SDP će u budućem sazivu Skupštine Novog Pazara imati 18 odborničkih mesta, a njeni koalicioni partneri iz bivšeg saziva SNS i Sandžačka narodna partija pet, odnosno tri mandata.
Na pitanje radija Sto plus da li će i u budućem sazivu te stranke činiti vladajuću koaliciju, Hasanović je rekao da je SDP spremna da razgovara “sa svima koji žele da podrže njihovu politiku o evropskom Novom Pazaru”.

Izvor: Radio sto plus.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO