Gusinje: NP „Prokletije“ dobija Centar za posjetioce

PLAV – Građevinski radovi na izgradnji objekta Centra za posjetioce Nacionalnog parka „Prokletije“, čija je vrijednost 100.000 eura, ovih dana privode se kraju.

2013 11 06 CGO T STR xx V01 Z PLAV CENTAR 300x168 Gusinje: NP „Prokletije“ dobija Centar za posjetioceDirektor NP „Prokletije“ Enes Drešković kazao je za Pobjedu da se ovaj objekat nalazi u Gusinju, na desnoj obali rijeke Dolje, na raskrsnici gdje se račvaju putevi za Alipašine izvore i prema vodopadu Grlje.

– Ovaj projekat realizovan je sredstvima Regionalne razvojne agencije za Bjelasicu, Komove i Prokletije, kao i JP Nacionalni parkovi Crne Gore. Zadovoljni smo dinamikom radova, tako da očekujemo da ćemo do kraja ovog mjeseca imati i tehnički prijem objekta – ističe Drešković.

On je kazao da će, ukoliko dozvole vremenski uslovi, uslijediti uređenje prostora oko Centra za posjetioce.

– Važno je napomenuti da će postavljeni naplatni punktovi imati ulogu kontrole naplate ulaza za posjetioce, dok lokalno stanovništvo koje ima imovinu u okviru NP „Prokletije“ neće plaćati ulaznice. Privodimo kraju i aktivnosti na pripremi promotivno-propagandnog sadržaja, čiji su kreatori pripravnici u NP „Prokletije“ koje će formirati i veb/prezentaciju parka – kazao je

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO