Grad suočen sa manjim štetama od poplava, nastavlja se podrška ugroženima

Novi Pazar – Štab za vanredne situacije Novog Pazara zadedao je i danas. Zaključci sa jučerašnje sednice su već u velikoj meri realizovani, tako da je u ofomljenom sabirnom centru u Domu omladine odziv građana da pomognu izuzetan. Mnogo je zainteresovanih da pomognu, na sve moguće načine.

Član Štaba, Nihad Hasanović istakao je da su nadležne komisije obišle teren i evidentirale manje štete nastale na teritoriji Novog Pazara. Najčešća su su oštećenja na putevima, u vidu odrona, pada potpornih zidova i klizišta a došlo je i do izlivanja Ljudske reke u Požegi i reke Raške u jednom delu naselja u Vržegrncima. Izveštaj će po rečima Hasanovića biti prosleđen Republičkom štabu .

„Dogovoreno je da se Geontološki centar stavi na raspolaganje licima koja će biti evakuisana na ovo područje. Samo juče je u Obrenovcu evakuisano tri stotine lica što iziskuje obezbeđivanje smeštajnih kapaciteta s naše strane. Hrana koju prikupljamo biće transportovana u hladnjače kako bi se na pravi način dostavila do korisnika kada zatreba“. Hasanović je apelovao na Novopazarce da nastave da pomažu koliko je u njihovoj moći. On je napomenuo da distributivni centar u Domu omladine radi dvadeset četiri sata u krug, i zahvalio svima koji na bilo koji način daju doprinos akciji podrške ugroženima.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO