Google blisko uključen u razvoj novih Nokia telefona

509

Juče je Nokia zvanično predala ključeve svog brenda u ruke kompanije HMD, a saznali smo da oni već imaju planove za Android telefone i tablete. Kada vidimo liderstvo nove kompanije, vidimo brojne ljude koji su godinama radili za Nokiju. Ako to nije dovoljno da umanji brige korisnicima povodom predstojećih telefona, onda ćemo dodati da je u razvoj novih telefon blisko uključen i Google.

Videvši kako su Pixel telefoni dobro primljeni kod korisnika, ova informacija daje nadu i u dobar razvoj situacije sa Nokia telefonima. Detalji o svemu su još uvek obavijeni velom tajne, ali je HMD recimo poručio da neće preskočiti nijedno tržište na svetu.

“Želimo da budemo jedan od ključnih igrača na tržištu smartfona” poručio je CEO Arto Numela, i dodao da će oni biti izuzetno verni Nokia brendu. Možemo očekivati “jednostavnost” i “lakoću upotrebe”, što bi značilo da nećemo videti veliko uplitanje kod Androida. Moguće je da ćemo videti neke lake modifikacije kao što je Nokia Z Launcher i prisustvo Google aplikacija.

Izvor: GSMArena