Godinu dana Regionalnog centra za profesionalni razvoj prosvetara

godisnjica_regionalnog_centra

Novopazarski Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju obeležava prvih godinu dana rada. Tim povodom, zaposleni u Centru, na čelu sa direktorom Hajrudinom Hajrovićem, bili su domaćini predstavnicima drugih regionalnih centara ovog tipa sa područja Srbije, kao i mnogim drugim značajnim gostima. Uloga ovakvih centara je da prosvetarima olakšaju prenošenje znanja na učenike, i primenu pedagoških veština u praksi. Brojni gosti od Kikinde, preko Niša, Valjeva , do Leskovca, izrazili su zadovoljstvo dolaskom u Novi Pazar, istakavši da je umrežavanje regionalnih centara za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju preduslov uspešnog delovanja svih organizacija pojednično.

„Naš Regionalni centar je deo jedne velike porodice u Republici. Trudimo se i trudićemo se u buduće da ostanemo najreprezentativniji predstavnik sistema obrazovanja u Srbiji. Cilj nam je da pomognemo da sva funkcionalna znanja iskoriste naša deca, koja su najbitnija. Funkcionalno znanje pomaže učenicima da budu društveno korisni, svestrani i kao oformljeni profesionalci ponosni na svoj rad. U takvim okolnostima i mi kao zajednica bivamo ponosni na njih“, rekao je direktor Regionalnog centra, Hajrudin Hajrović.

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović, naglasio je povodom prve godišnjice Regionalnog centra da grad nastavlja da gradi mrežu prijateljstava na svim poljima jer su, kako je rekao prijatelji deo izvesne budućnosti mladih, perspektivnih ljudi. Prvi centar ove vrste oformljen je pre deset godina u Nišu, a danas u Srbiji deluje ukupno 12 organizacija, od kojih je, prema redosledu osnivanja, RC Novi Pazar jedanaesti na listi, odnosno jedan od najmlađih, ali prema postignutim rezultatima i najuspešnijih.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO