Glas izgubljene generacije: Imam tri diplome, a čistim tuđa go*na

0741007.73

Bendžamin Sera Boš je Španac koji je postao hit na internetu nakon što je na Facebooku objavio post u kojem piše kako “čisti govna” u jednom londonskom kafiću uprkos tome što ima tri diplome.

“Moje je ime Benjamín Serra i imam dve fakultetske diplome i diplomu magistra, ali čistim toalete. Ne, to nije šala. Radim to kako bih platio stanarinu za svoju sobu u Londonu. Od maja radim u poznatom lancu restorana u Velikoj Britaniji i danas sam prvi put, nakon pet meseci, sve video onako kako stvarno jeste. Ja čistim toalete.

Pomislio sam: ‘Imam diplome i čistim tuđa govna u državi koja nije moja’. Dobro, uz to još i kuvam kafu, čistim stolove i perem šoljice. I ne stidim se toga. Čišćenje je vrlo pristojan posao. Ono čega me sramota jeste činjenica da to radim jer mi niko u Španiji nije pružio priliku. Jako je puno Španaca baš poput mene u Londonu. ‘Ti si kuga’, rekli su mi jednom ovde. I nemojmo se zavaravati. Mi nismo mladi ljudi u avanturi, željni da nauče novi jezik i dožive nova iskustva. Mi smo imigranti.

Uvek sam bio vrlo ponosan, ne želim to poricati. Oni koji me znaju, svesni su toga. I moram izvući osmeh pred mušterijama koje me gledaju kao da sam samo ‘barista’ (kako to ovdje zovu). Neki se tako ponašaju da imam potrebu da izvučem diplome i nabijem ih njima u facu. Ali to zaista ne bi ništa promenilo. Čini se da mi da te titule sad služe kako bih mogao čistiti govna iz toaleta u kafiću. To je šteta.

Mislio sam da zaslužujem nešto više nakon što sam uložio toliko truda u akademsko obrazovanje. Čini se da sam pogrešio”.

Nakon objave njegova je ispovest šerovana više od 1.600 puta, a ubrzo je završila i u medijima. Prozvan je glasom izgubljene generacije

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO