Gdje će glasati tursko političko vodstvo na lokalnim izborima?

Poznate su opštine u kojima će svoje glasove na predstojećim lokalnim izborima dati vodeći turski političari. Većina njih će glasati u glavnom gradu Turske – Ankari.
Predsjednik Abdullah Gul će glasati u distriktu Čankaya, dok će predsjedavajući Džemil Čiček svoju građansku dužnost obaviti u distriktu Golbaši, u Ankari.
Premijer Recep Tayyip Erdogan i njegova supruga Emine svoje će glasačke listiće predati u istanbulskom distriktu Uskudar.
Lider Republikanske narodne partije (CHP) Kemal Kiličdaroglu, promijenio je prebivalište, pa će glasati u distriktu Čukurambar, u Ankari, umjesto u Istanbulu. Lider Partije nacionalističkog pokreta (MHP) Devlet Bahčeli će glasati u distriktu Anittepe, u Ankari.
Vođa Stranke mira i demokratije – Selahattin Demirtaš, glasaće u Diyarbakiru, dok će lider Stranke velikog ujedinjenja – Mustafa Destidži glasati u Ankari.
Predsjednik Demokratske ljevičarske stranke – Masum Turker, glasaće u Istanbulu, a vođa Stranke blagostanja – Mustafa Kamalak u Ankari. Konačno, predsjednik Demokratske stranke, Gultekin Uysal, glasaće u provinciji Afyonkarahisar.
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO