Francuska zainteresovana da investira u razvoj i promociju Novog Pazara

francuzi

Novi Pazar – Patrik Rober, prvi sekretar Ambasade Francuske u Beogradu obećao je da će zemlja koju predstavlja učiniti sve kako bi promovisala sandžački region sa težištem na novopazarski kraj. Rober je, sastavši se sa prvim čovekom grada, dr Mehom Mahmutovićem, istakao da je on veliki prijatelj Novog Pazara.

„Zainteresovani smo za razvoj ovog kraja i želimo da investiramo prvenstveno u kulturni razvoj regiona i Novog Pazara ali nam je namera da zajednički stvorimo uslove i za druge oblike saradnje“, rekao je Rober nakon sastanka sa Mahmutovićem.

Gradonačelnik je podsetio da će Ambasada Francuske sa gradom dogovorila realizaciju niza projekata na polju obrazovanja, kako u okviru univerziteta, tako i na školskom nivou. Postoje, prema rečima Mahmutovića , dobre osnove za proširenje saradnje na drugim poljima.

„Raniji dogovori o oblicima saradnje su ovim sastankom učvršćeni. Dogovoreno je takođe da se sastanemo sa predstavnicima Privredne komore Francuske, jer nam je cilj da partnertvo na planu kulture prenesemo i na za nas najznačajajniju oblast ekonomije i privrede. Zahvaljujem se na dosadašnjoj promociji Novog Pazara i pozitivnog puta kome težimo“, zaključio je Mahmutović.

Poseti Robera Novom Pazaru prethodio je, dan ranije, susret gradonačelnika dr Meha Mahmutovića sa direktorom Francuskog instituta u Beogradu Žan Lik Gesterom.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO