Fotografija žene koja se porodila na travi šokirala Meksiko!

porodjaj_mexico

Fotografija 29-godišnje Irme Lopez koja se porodila na travi ispred bolnice šokirala je Meksiko.

Slučajni prolaznik je snimio fotografiju koja prikazuje ženu kako čuči nakon porođaja sa bolnom grimasom na licu, a njen tek rođeni sin leži na travi povezan s njom pupčanom vrpcom.

Irma Lopez je rekla kako su ona i njen suprug došli u Rural Health centar u selu San Felipe Jalapa de Diaz, jer je porođaj počeo. Međutim, medicinska sestra rekla je Irmi da je tek u osmom mjesecu trudnoće i da nije spremna za porođaj. Inače, par pripada narodu Mazateka i ne govore španski jezik, pa nisu razumjerli sve štom im je bolničarka govorila. razumjeli su samo “ne” i izašli iz bolnice.

Ubrzo nakon izlaska iz bolnice počeo je porođaj i žena je rodila na travi držeći se za zid bolnice.

“Nisam se željela ovako poroditi. Bilo je ružno i bolno”, rekla je Irma koja je u trenutku dolaska bebe bila sama, jer joj je muž ušao u bolnicu kako bi nagovorio sestru da ih pusti.

Slučajni prolaznik Eloy Pacheco Lopez čuo je krike žene i kada je vidio šta se dešava sve je fotografirao. Fotografiju je poslao svim medijima u zemlji.

Medicinska sestra za sve je krivila jezičku barijeru. Ipak, pokrenuta je velika istraga cijelog slučaja, a direktor bolnice je suspendovan.

Izvor: Avaz.ba

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO