Facebook: Stiže još novih opcija?

Facebook

Mark Zakerberg na jednoj je ovogodišnjoj konferenciji za novinare rekao kako želi da Facebook postane “najvažnija personalizovana novina na svetu” gde će korisnici svakodnevno dobijati brojne personalizovane informacije, odnosno samo one vesti koje ih zanimaju.

Tako korisnici koji npr. vole sport prate veliki broj sportskih stranica koje na Facebooku objavljuju brojne vesti i linkove i putem ove mreže na jednom mestu imaju pristup brojnim najvažnijim informacijama iz sveta sporta.

Međutim, s obzirom na veliki broj prijatelja na ovoj mreži, kao i veliki broj stranica koje korisnici prate, često je nemoguće pratiti sve informacije koje se objavljuju na Facebooku jer se na njemu konstantno pojavljuju nove vesti, statusi i fotografije. Takođe, korisnici često nemaju vremena da pročitaju sve što ih zanima jer nekad samo na kratko provere Facebook pa ne stignu da pročitaju sve vesti.

Zakerberg u poslednje vreme testira novu opciju koja bi trebalo da reši ovaj problem i koja bi korisnicima trebalo da omogući da sadržaj koji ih zanima snime i potom pročitaju naknadno.

Ovakve aplikacije koje omogućavaju snimanje i naknadno pregledavanje sadržaja (poput Instapapera) već su dostupne na pametnim telefonima tako da je sigurno da bi ova opcija bila izuzetno popularna i na Facebooku.

Prema informacijama koje su objavili na stranici All Things D, u budućnosti bi pored linkova objavljenih na Facebooku trebalo da se nalazi i oznaka za spremanje sadržaja, a kada korisnici kliknu na tu oznaku taj bi link trebalo da bude sačuvan u posebnu mapu koja će se nalaziti s leve strane ekrana gde se nalaze aplikacije, stranice i grupe koje korisnici prate.

Trenutno nije poznato da li će ova opcija biti dostupna samo na mobilnim aplikacijama ili na web verziji Facebooka i da li će biti moguće snimljenom sadržaju, odnosno linkovima, pristupiti i offline.

Osim mogućnosti snimanja i naknadnog pristupa sadržaju, glasine kažu kako Facebook već neko vreme priprema i opciju koja će omogućiti lakše pregledanje i čitanje sadržaja jer će se čitav tekst sa stranica prikazati uredno posložen u samo jednom okviru – na sličan način na koji je to danas omogućeno na Appleovom Safariju.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO