Dudić pozvao da se ne glasa za koalicije koje podržavaju gejeve

Novi Pazar-Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji dr. Mevlud ef. Dudić pozvao je sve punoljetne građane da u nedjelju 16. marta ove godine izađu na birališta i po svojoj svijesti i savjesti glasaju za najbolje.

U svojem pozivu on je direktno pozvao birače da ne glasajuza liste i koalicije koje promovišu moralna načela koja se kose sa Islamom.

” Glasati na izborima znači opunomoćiti neku političku stranku ili koaliciju, tj. izabrati onoga ko će predstavljati glasače naredne četiri godine. Dati glas nekome znači pokloniti mu povjerenje u njegovu odanost proklamovanom cilju, kao i njegovu sposobnost.” – rekao je glavni muftija Dudić.

Kako kaže glavni muftija, ako se neka koalicija ili stranka zalaže, na primjer, za prava gej populacije, davanjem glasa toj stranci ili koaliciji glasač je dao punomoćje da ga ta koalicija ili stranka predstavlja naredne četiri godine i glasač je poklonio svoje povjerenje i odanost proklamovanom cilju te koalicije, u ovom slučaju borbi za gej populaciju.

Glavni muftija Dudić u nastavku svojeg poziva oštro upozorava sve one koji zaokruže neku ovakvu koaliciju da će snositi moralnu i svaku drugu posljedicu.

“Odgovornost glasača se ne donosi samo na dan glasanja, već podrazumijeva i moralnu posljedicu shodno ponašanju onoga kome je poklonjen glas. Sve što izabrani bude činio u narednom mandatu, glasač ima dio odgovornosti. ” – upozorava glavni muftija Dudić efendija.

Ovo u praksi znači sljedeće. Ako glasač na izborima zaokruži naprimjer broj 4, i ta koalicija uđe u Parlament Republike Srbije, pa se svojim djelovanjem u Parlamentu izbori da se održi Gej parada, svako ko je zaokružio broj 4 imaće zasluge za održavanje Gej parade, a kako reče efendija Dudić,  snosiće duhovnu i moralnu posljedicu, a za sve što izabrani bude činio u narednom mandatu  glasač ima dio odgovornosti.

Mesihat

 

U NASTAVKU TEKSTA PRENOSIMO INTEGRALNU VERZIJU POZIVA:

Izbori su prilika da punoljetni građani svojim glasom utiču na opće stanje u društvu podržavajući neki od ponuđenih političkih programa kako bi se popravile ekonomske i socijalne prilike.

Glasati na izborima znači opunomoćiti neku političku stranku ili koaliciju, tj. izabrati onoga ko će predstavljati glasače naredne četiri godine. Dati glas nekome znači pokloniti mu povjerenje u njegovu odanost proklamovanom cilju, kao i njegovu sposobnost

Odgovornost glasača se ne donosi samo na dan glasanja, već podrazumijeva i moralnu posljedicu shodno ponašanju onoga kome je poklonjen glas. Sve što izabrani bude činio u narednom mandatu, glasač ima dio odgovornosti. Ako bude uspješno nosio povjereni emanet i glasač će za to imati duhovnu i moralnu satisfakciju. A ako izabrani bude iznevjerio povjereni emanet kroz korupciju, nepoštenje, kriminal i druge oblike uobičajenog devijantnog ponašanja političara, glasač će snositi negativne duhovne i moralne posljedice

Nakon više od dvije decenije proklamovanog političkog pluralizma, vrijeme je da birači u punoj slobodi, zaštićeni od prijetnji i pritisaka, izraze svoje biračko pravo i izaberu one koji će ih odano i autentično predstavljati u Narodnoj skupštini i time doprinijeti boljitku u svim sferama pojedinačnog i društvenog života

Pozivam sva punoljetne građane da u nedjelju 16. marta ove godine izađu na birališta i po svojoj svijesti i savjesti glasaju za najbolje

Predsjednik Mešihata

Muftija dr. Mevlud ef. Dudić

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO