Država kreće u obračun sa huliganima

Država priprema plan obračuna sa svim huliganima i narko-grupama, nezvanično saznaje „Blic”. Reč je o akciji koja treba da bude izvedena uskoro. Borba protiv huligana biće i na dnevnom redu naredne sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

14118540645275443c21e41284052013_orig

Srpskim bezbednosnim službama poznata su imena svih izgrednika i huligana koji su u nedelju na lokalnim izborima na severu Kosova lomili kutije, pretili građanima koji su hteli da glasaju i presretali ih na putu do birališta.

– Poznato je sve – kada su ušli na teritoriju Kosova, njihova imena, hronološki kada su i šta radili. To nisu nikakvi navijači, već narko-dileri koji se kriju iza navijačkih obeležja i drže čitave tribine, stadione i navijačke grupe pod kontrolom. Svi oni će biti pohapšeni – kaže dobro obavešteni sagovornik “Blica”.

Zbog toga će, po rečima istog izvora, u dogledno vreme biti realizovan plan države za obračun sa svim izgrednicima.
– Biće to kompletan obračun sa, pre svih, narko-strukturama sa stadiona. Reč je o nekoj vrsti blickriga, akcije koja treba da bude iznenadna i brza, kako te grupe ne bi imale vremena da se pripreme i da eventualno odgovore – objašnjava izvor “Blica”.

Razmatra se, kako saznajemo, i osnivanje radne grupe čiji bi zadatak bio da se obračunava sa svim vrstama huligana, ali to je tek u planu i na nivou ideje.

Za “Blic” je u Vladi Srbije potvrđeno da će u petak biti održana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj će borba protiv huligana takođe biti tema.

– Sednica je zakazana, a na njoj će se raspravljati o svemu što se dešavalo tokom kosovskih izbora i nereda na biračkim mestima u Kosovskoj Mitrovici, ali i o navijačkim grupama, tržištu narkotika i borbi protiv narko-grupa, ali i o zloupotrebi rotacionih svetala – rečeno nam je u Nemanjinoj 11.

Poigravanje sa strpljenjem Platinija i Blatera

– Na utakmicama u organizaciji UEFA bakljade su mnogo ređe i znatno manjeg obima. U Engleskoj je divota, kao u pozorištu. Dešavaju se ponekad u Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji i Italiji, ali sve se svodi na pet-šest bačenih baklji ili petardi. To ne može da se meri sa ovim u Srbiji što postaje teško rešivo. Srbija je pod posebnim monitoringom, nisu slučajno dolazili Platini kod Tadića i Blater kod Dačića. Upozorili su i njih i naš savez da se neredi moraju sprečiti. Kad jednom izgube strpljenje, mogu jednostavno da nas izbace iz takmičenja na nekoliko godina i to je realna opasnost – kaže Nebojša Ivković iz FSS.

izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO