Drecun: Srbi u Mitrovici biraju da li će dalje sa Srbijom!

drecun

Beograd – Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da Srbi u Kosovskoj Mitrovici na nedeljnim izborima biraju da li će u nastavak borbe za opstanak na Kosmetu ići sa državom Srbijom ili će biti izolovano ostrvo.

On je, gostujući na RTS-u, rekao da će to biti poruka upućena Srbima sa današnjeg skupa u Kosovskoj Mitrovici.

Drecun je naglasio da ukoliko Srbi izaberu da budu izolovano ostrvo koje će prkositi sebi samima, “neka im je bog u pomoći”.

“Srbija mora da ide napred i srpski narod. Svi oni su dovoljno mudri da izaberu ono što predstavlja budućnost”, rekao je Drecun.

On je dodao da će svi koji su izazivali nerede na izborima u Kosovskoj Mitrovici biti procesuirani i da očekuje da će na ponovljenim izborima 17. novembra izlaznost Srba biti veća, jer se, kako kaže, promenila realnost.

Drecun je podsetio da je 60 odsto Srba južno od Ibra izašlo na izbore, kao i da su priznati rezultati izbora u tri opštine na severu.

“Imamo jednu jedinu opštinu koja je izuzetno bitna, koja treba da bude stožer okupljanja srpskog naroda i sedište zajednice srpskih opština”, naglasio je Drecun.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM naglasio je da je jasno određen stav države Srbije i većine građana Srbije da treba izaći na izbore, zatim Srpske pravoslavne crkve, predsednika Republike Srpske, a sada i direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milana Ivanovića, koji je, kako kaže, na početku bio da se ne izlazi na izbore a sada se i njegov stav promenio..

On je dodao i da je poslata jasna poruka Srbima da će biti onemogućeni svi oni koji su na prethodnim izborima pravili incidente u severnoj Mitrovici.

Sandžakhaber / Izvor:Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO