Dojče telekom najozbiljniji kandidat za kupovinu Telekoma Srbije?

Dojče telekom je zainteresovan za preuzimanje Telekoma Srbija, piše današnji “Blic” i dodaje da je ta nemačka telekomunikaciona kompanija “favorit” srpske vlade.

Izvor lista kaže da je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zainteresovana je za ulazak u Telekom Srbije, ali da je u Vladi Srbije “favorit” Dojče telekom koji posluje u 50 zemalja i zapošljava 230.000 ljudi.

“Dojce telekom je vlasnik telekomunikacionih kompanija u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Pre dve nedelje je dao ponudu i za privatizaciju Telekoma Slovenije, pa je logična njegova namera da ulaskom u Srbiju zaokruži poslovanje na Balkanu”, naveo je neimenovan sagovornik “Blica”.

Isti izvor je istakao da bi Dojče telekom kupio većinski deo u Telekomu Srbija, dok je EBDR institucija koja je u Srbiji, do sada, kupovala manjinski udeo u kompanijama i bankama. Plan je da se kupac Telekoma Srbija nađe do kraja godine, a procena je da bi se njegovom prodajom moglo dobiti najmanje 1,4 milijardi evra, na koliko je ta kompanija procenjena 2011. godine, piše “Blic”.

Sandžakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO