Dogovoreno formiranje Regionalne kancelarije za zaštitu ravnopravnosti

regionalna_kancelarija_za_zastitu_ravnopravnosti_03

Grad Novi Pazar, Kancelarija poverenice za zaštitu ravnopravnosti i EU Progres realizuju zajednički projekat formiranja Regionalne kancelarije poverenice za ravnopravnost u ovom gradu.

„Spremnost lokalne samouprave da nam pomogne u realizovanju ideje tema je ovog sastanka. Danas su sklopljeni načelni dogovori i mogu da kažem da ćemo prvu regionalnu kancelariju otvoriti u Novom Pazaru. Građani i građanke sa ovih prostora moći će da nam se obraćaju posredstvom kancelarije, a komunikacija sa ljudima, odnosno njeno pojednostavljenje jeste jedan od ciljeva“, istakla je Kosana Beker, pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti. Pomoćnik gradonačelnika Fevzija Murić ističe da je „dolazak još jedne državne institucije koja rešava problem građana veliki korak ka ostvarivanju njihovih prava“.

„Obaveza grada prema ovom projektu je prvenstveno pronalaženje prostora. Verujem da će tokom meseca oktobra biti potpisan ugovor, nakon čega sledi raspisivanje konkursa za buduće za zaposlene“.

Evropska unija i Vlada Švajcarske će preko programa Partnerstvo sa opštinama EU Progres, podržaće osnivanje kancelarije za zaštitu ravnopravnosti kroz opremanje iste, kao i kroz promociju njenih budućih aktivnosti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO