Djerlek: Zadovoljan sam uspehom na izborima, u pregovore o koalicijama hladne glave

Predsednik Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsad Đerlek ocenio je danas da je zadovoljan podrškom birača koju je njegova stranka dobila na lokalnim izborima u Novom Pazaru i da su tri osvojena mandata u Skupštini grada veliki uspeh. 

On je na konferenciji za novinare naglasio da će SNP i u budućem sazivu lokalnog parlamenta nastaviti da vodi politiku ekonomskog oporavka grada i pomirenja među Bošnjacima.

Đerlek je rekao da je još uvek rano za priču o formiranju većine u Skupštini grada, ali da SNP očekuje pozive za razgovore od svih stranaka koje su prešle cenzus.

“Ti razgovori neće biti bazirani na principima borbe za sirovu vlast, već na principima rešavanja gorućih problema u Novom Pazaru, poput nezaposlenosti, ekonomske nerazvijenosti i siromaštva. Mi nećemo ići u vlast po svaku cenu”, kazao je Đerlek.

Na osnovu preliminarnih rezultata Gradske izborne komisije, za formiranje većine Sandžačkoj demokratskoj partiji i koaliciji okupljenoj oko Srpske napredne stranke trebaće podrška i SNP, sa kojom su i do sada činili vlast u Novom Pazaru.

On je odbacio spekulacije koje su se pojavile u političkim krugovima o tome da će SNP za podršku pri formiranju te većine tražiti mesto gradonačelnika.

“Te priče nemaju nikakvo utemljenje. Smatram da svi treba da budemo hladne glave i formiramo vlast koja će doneti boljitak Novom Pazaru. Personalna rešenja nisu toliko bitna koliko timski rad”, naveo je Đerlek.

Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO