DisplayMate: iPhone 7 ima najbolji LCD ekran

540

Ukoliko su glasine tačne, Apple će sledeće ili 2018. godine odbaciti LCD ekrane i preći na OLED tehnologiju kod iPhone telefona. U međuvremenu Apple i dalje gura LCD tehnologiju na svojim telefonima, a u testu koji je za DisplayMate uradio Dr. Rejmond M. Soneira, tvrdi se da Apple iPhone 7 telefon ima najbolji LCD ekran koji je ikad testiran.

Jedna od funkcija koju je Apple hvalio kod ekrana novog telefona je širi spektar boja, što znači da više boja može da se vidi na ekranu, što će pak pomoći tačnosti kod fotografija. Soneira tvrdi da je displej blizu savršenog kada je u pitanju kontrast slike i intenzitet.

“Ni Apple ni oni koji su odmah testirali iPhone 7 nisu puno rekli o ekranu, ali je on izvanredan i najbolji LCD displej koji smo testirali” poručuje Rejmond Soneira, i dodaje da iPhone 7 ima isti široki DCI-P3 Color Gamut kao 4K UHD televizori. Iako je rezolucija manja nego kod uporedivih Android telefona, to nema prevelikog uticaja jer njegov displej omogućava da se prikaže savršeno oštar sadržaj.

Izvor: DisplayMate