Dinastiju Kim i Sjevernu Koreju pokreće broj 9!

TAJNA NAJZATVORENIJE ZEMLJE NA SVIJETU

Dinastiju Kim i Sjevernu Koreju pokreće broj 9!
FOTO: AGENCIJE

Dinastiju Kim i Sjevernu Koreju pokreće broj 9!

Sjeverna Koreja poznata je kako vrlo zatvoreno i tajno društvo, na čelu s jednako tajnovitom dinastijom Kim

Kako je neprijateljstvo zemlje sa Zapadom svakim danom sve veće, pojavljuje se pitanje što se to krije duboko unutar unutar režima, te čime se to čelnici te zemlje vode, piše britanski The Guardian. Navodno je riječ o magičnoj brojci devet, prenosi Jutarnji.hr.

“Magičan” broj

 

Sve je počelo nakon oslobođenja Koreje od japanske okupacije kada je osam vođa predstavljalo osam korejskih provincija. Najutjecajniji i najsnažniji među njima bio je na čelu provincije Pyongan-do i navodno je Kim Il-sungu rekao da je sudbina njegove loze usko povezana s brojem devet koji se smatra sretan broj u istočnoj Aziji.

Možda je to jedan od razloga zašto je Kim Il-sung proglasio 9. rujna osnivački datum Demokratske Narodne Republike Koreje. Premda je u to vrijeme postojalo pet provincija, on je povećao taj broj na devet. Kimova osobna garda čuvara nazvana je Unit 963, jer smatraju da je dvostruki broj devet posebno sretna kombinacija.

Kimovi imaju svoj vlastiti lanac hrane u koji je također ukorporiran broj devet. Diljem Sjeverne Koreje moći ćete pronaći takozvane farme Br. 9 čije proizvode isključivo konzumiraju Kimovi, i te prehrambene namirnice zovu proizvodi Br. 9.

Drugi u nizu dinastije Kim navodno je neprestano isticao činjenicu da je rođen 16. februara (1+6+2=9) pa je i na tablicama vlastitog automobila dao napisati 2.16. No da bi prikrio svoje osobno vozilo, donio je odluku da to bude uobičajen broj tablice sjevernokorejskih visokih dužnosnika.

Kim Jong-il postavljen je na najviši vojni položaj 24. decembra (2+4+1+2=9). Njegovo imenovanje u tajnika stranke čime je formalizirao svoju moć, službeno je provedeno tri godine i tri mjeseca nakon smrti njegova oca Kim Il-sunga.

Kad se sve to primijeni na nedavnu sjevernokorejsku historiju , treba napomenuti da je Kim Jong-il svom sinu, Kim Jong-unu, prvu javnu ulogu generala dodijelio 27. septembra 2010. (2+7=9 plus deveti mjesec – opet dvostruka devetka).

Dana 11. aprila (20)12. godine (1+1+4+1+2=9) Kim Jong-un postao je prvi tajnik Radničke partije, a 18. jula 2012. dobio je titulu maršala.

Kad Sjeverna Koreja dospije u svjetske medije kao glavna vijest dnevnika zbog spremnih raketa ili nuklearnih pokusa, analitičari često navode nedavne rođendane članova dinastije Kim ili neke druge državne obljetnice kao utjecaj na odabir datuma.

No prema numerolozima, najveći utjecaj ima broj devet. Prvi nuklearni test izveli su 9. oktobra 2006. Drugo postavljanje rakete dugog dometa SK je odradila 5. travnja 2009. (5+4=9 + 2009 – dvostruki devet), a lansiranje se desilo 12. DECEMBRA 2012. (1+2+1+2+1+2=9).

Novi nuklearni test

 

Prije dva mjeseca, 12. februara (20)13. (1+2+2+1+3=9), proveli su još jedan nuklearni test, a nedavni propagandni video objavljen na YouTubeu u kojem gori istočna obala SAD-a prikazuje raketu s brojem devet.

Dakle, već tri generacije dinastije Kim fiksirani su fiksirane na broj devet. U svjetlu aktualnih događaja, sve to sugerira da bismo se u petak, 5. aprila , trebali pripaziti. Ako sigurno doguramo do subote, svijet je vjerojatno miran od nuklearnog napada barem do 14. ili 23. ovoga mjeseca.

izcor.Avaz.ba

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO