Devojčice krvnički pretukle drugaricu i sekle joj kosu!

Nekoliko učenica prvog razreda srednje škole u Tuzli krvnički su pretukle učenicu iste škole i snimak zlostavljanja objavile na Jutjubu, prenosi Jutarnji list.

825160-maltretiranjes1-611396s1

Kako su u ponedeljak izvestili bosanski mediji, policija provodi istragu o ovome incidentu, a roditelji pretučene devojke najavili su podizanje tužbe. Čak je i na “fejsbuku” napravljena grupa sa 30-ak hiljada lajkova koja traži kazne za ove nasilne devojčice.
Na video snimku se jasno vidi kako dve devojke u pratnji još nekoliko svojih školskih drugarica, među kojima je i osoba koja je snimala, izvode učenicu na parking ispred škole, gde joj makazama režu kosu. Nakon toga su je više puta brutalno udarali rukama i nogama te su je nastavili šutirati kada je pala na pod.

Brutalno prebijanje se dogodilo u petak, a devojka je zatražila medicinsku pomoć u tamošnjoj Kliničkoj bolnici. Nakon što joj je određena terapija puštena je kući, ali njeni roditelji tvrde da je u šoku. Istodobno, roditelji su najavili da će podneti privatne tužbe protiv devojaka koje su pretukle njihovu kćerku.

825173-fejsss

“Ćerka je ove jeseni krenula u prvi razred, veterinarski smer, i do prošlog petka nije nam govorila da ima bilo kakvih problema. U petak nas je nazvala i plačnim glasom rekla da dođemo po nju, jer su je pretukle učenice iste škole”, rekla je majka devojčice Amela Gavranović.

Napadnuta devojka navela je da su je napale tri vršnjakinje koje su je izvele iz učionice i dovele na plato ispred stambene zgrade, gde su najbrutalnije nasrnule na nju.

“Ovo je užasno”, rekao je direktor Mešovite srednje škole Tuzla Nesib Hasanović dodavši da su oko slučaja brutalnog zlostavljanja uključeni policija i roditelji.

Napadnuta devojka je roditeljima rekla kako su je napale Almedina P., Selvina Š. i Dženita K.

“Nisam mogla ni da pomislim da će me istući. Međutim, nakon što mi je jedna od njih odsekla deo kose, usledio je i šamar, a potom i udaranje nogama. Pala sam na asfalt, dobila još nekoliko udaraca, a onda su se one povukle”, prepričava nemio događaj od prošlog petka žrtva brutalnog napada.

Navodno, iste učenice su dan ranije nasrnule na još jednu učenicu iste škole, ali taj napad nije snimljen.

“Mi smo u petak oko 18 sati bili u UKC Tuzla i lekar je odredio dalju terapiju za Sabinu. Ona je pretrpela veliki šok i ne znam koliko će joj vremena trebati da se oporavi. Zahvalna sam učeniku koji je sve to snimio. Ko zna da li bi javnost ikad saznala šta se događa u našim školama. Odlučili smo da podnesemo tužbu i istrajaćemo u tome”, kaže majka Amela.

Iz MUP-a Tuzlanske županije najavili su da će pokrenuti temeljnu istragu o siledžijskom ponašanju te da će počinitelji biti kažnjeni.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO