Dačić smenio načelnika beogradske policije

379968_bjelic-veljovic-dacic-02fonetfoto-fonetaleksandar-levajkovi_f

Premijer Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić smenio je načelnika beogradske policije generala Stevana Bjelića na predlog direktora policije Milorada Veljovića, javio je “alo.rs”.

Kako “alo.rs” saznaje predlog za smenu prvog čoveka beogradske policije stigao je na sto Ivice Dačića još u ponedeljak.
Stevan Bjelić više nije na mestu načelnika beogradske policije. Jutros sam potpisao predlog direktora policije Milorada Veljovića o razrešenju Stevana Bjelića sa mesta šefa beogradske policije. Uskoro će na tu funkciju biti postavljena nova osoba – poručio je za “alo.rs” Ivica Dačić.

Kako je “Blic” ranije pisao, u policiji najavljuju da će do kraja godine biti još smenjivanja u najmanje tri policijske uprave i da na listi nisu samo načelnici.

Čistke funckionera uslediće zbog sumnje da su deo “interesnih grupa”, ali i zbog boljeg funkcionisanja policije.

Optužbe za zapošljavanje rodbine, maltretiranje, propuste…
Dačićev povratak iz SAD se čeka zbog dogovora ko bi mogao da nasledi Bjelića, a u policiji smatraju da bi na to mesto trebalo da dođe neko ko je već u Upravi. Smena generala Bjelića bila planirana još pre pola godine, ali tada nije bilo volje pojedinih političkih partija.
Bjelić je tako ostao na mestu načelnika uprkos optužbama za zapošljavanje najmanje desetak članova uže i šire porodice na rukovodećim mestima, prijava za maltretiranje i propuste u radu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO