CRNA GORA: 11 uhapšenih se tereti za terorizam medju njima i Dikić

U tužilaštvu je rečeno da se u naredbi za sprovođenje istrage 11 osumnjičenih sada tereti samo za stvaranje kriminalne organizacije, a terorizam se i ne pominje kad su oni u pitanju. Za terorizam u pokušaju sumnjiče se samo Bratislav Dikić, Kristina Hristić i Aleksandar Sinđelić koji je u bjekstvu.
“Osumnjičeni Bratislav Dikić, Kristina Hristić i Aleksandar Sinđelić sumnjiče se za terorizam u pokušaju, dok se 11 lica koja su u pritvoru terete za stvaranje kriminalne organizacije”, rekao je Vaso Bečanović, advokat osumnjičenog Srboljuba Đorđevića.
Naredba za sprovođenje istrage potvrđuje sumnje da Specijalno tužilaštvo nema čvrste dokaze da je 16. oktobra planiran teroristički napad, kako su iz te institucije tvrdili na dan izbora, piše “Dan”. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić tada je saopštio da je slobode lišeno 20 osoba, državljana Republike Srbije, za koje postoje osnovi sumnje da su izvršila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom terorizma.  
(Vijesti.ba / SRNA)  

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO