Cirkus u Rebuličkom parlamentu: Stefanović – Kada bi smo sproveli alko test nebi imali kvorum!

Početak sednice obeležio je sukob lidera LDP Čedomira Jovanovića i ministra pravde Nikole Selakovića i poslanika SNS. Tako naprednjaci nisu propustili priliku da na Jovanovićeve kritike o rekonstrukciji vlade koju je ocenio kao torturu i maltretiranje građana uzvrate podsećanjem da je lider LDP-a kao alpinista išao na planinarenje na Himalaje i Karakorum.

Parlament srbije
Parlament srbije

Poslanica LDP Judita Popović upitala je ministra Selakovića koliko su koštale čokoladice kojima su častili haške zatvorenike, kao i da li je Ratko Mladić jedan od kandidata za minstra.

Dok je trajala polemika između SNS-a i lidera LDP-a, poslanik naprednjaka Vladimir Cvijan je na tviteru prenosio svoje utiske o toku skupštinske rasprave.

Na smirivanje strasti pozvao je poslanik SDU Žarko Korać, uz opasku da bi ovakva diskusija mogla da dovede i do ozbiljnog incidenta, dok je Jadranka Joksimović iz SNS-a predložila da se u parlament uvede alko test.

“Hajde da vidimo ko je pod dejstvom alkohola ili drugih opijata, jer se ovako ne može raditi u skupštini. Nema drugog načina da se odgovori na iracionalnost i bezobrazluk koji možda i nisu deo pojedine ličnosti. Ja u to želim da verujem”, rekla je Joksimovićeva.

U “priču” o alkoholizmu uključio se i šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović koji je rekao da su poslanici danas došli da raspravljaju o izmenama Zakona o ministrstvima, a da se umesto toga priča o “doživljaju mladih naprednjaka o njihovim političkim protivnicima i koliko ko može da popije”.

Da sprovedemo taj test nisam siguram da bismo imali kvorum“, ocenio je Stefanović.

Čedomir Jovanović je naprednjacima poručio da ne propagiraju kako “predsednik Srbije Tomislav Nikolić peče domaću rakiju, a onda poslanike teraju na alko-test”. Takođe, rekao je i da “ima i drugih testova”

“Znate na koje mislim”, rekao je Jovanović.

Lider LDP je van skupštinske sale u razgovoru sa novinarima ponašanje u parlamentu nazvao i bolesnim zbog optužbi koje se čuju.

Šta je idealan političar? Imam četvoro dece, ekonomski sam nezavistan – znači li to da se ne uklapam? Ja sam veći narkoman od Džima Morisona i Hendriksa zajedno, i ronim i penjem se i živim kao narkoman 40 godina. Znate šta – dosta je više s tim“, rekao je Jovanović odgovarajući u Skupštini Srbije na pitanja novinara o njegovim putovanjima na egzotične destinacije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO