CERIĆ O DODIKU, DANU RS: Srbija se pored svojih problema bavi BIH! Video

Sarajevo – Mustafa Cerić bliski saradnik Muamera Zukorlića gostovao je večeras na TV1 iz Bih prilikom čega je izjavio da Srbija ima dovoljno svojih problema a sada se bavi Bosnom dok njegov saborac iz Sandžaka koji je prije bio najglasniji kada se radilo o BiH i Dodiku ćuti.


CERIĆ: Kao potvrdu onoga što znamo. Jučerašnji dan je pokazao da nema više nejasnoća u smislu da je srpska politika u Beogradu i Banjaluci odlučila da ugrožava mir i sigurnost u BiH. Vidjevši da su se svi osim Vučića jedan historičar me je podsjetio onoga kada Srbi idu u sukobe ili u rat onda su svi jedinstveni a kada se završi rat, posebno kada ga izgube svađaju se oko toga ko je počeo rat. Mi imamo nezgodu u BiH što imamo unutrašnji sukob u srpskoj politici i što se on odvija u smislu da se preuzme zasluga za 9.januar u odnosu na SDS. Dodik to vrlo vješto radi da bi prikrio svoj kriminal, on ujedinjuje Srbe od neprijatelja od kojeg se kao oni brane. Da bi se Dodik odbranio svi Srbi trebaju da budu sa njim. Nama treba biti jasno šta nam se jučer dogodilo i to treba ozbiljno shvatiti.
TV1: Je li ovo bila tek parada ili uvod u nešto drugo?
CERIĆ: Žao mi je što nakon 20 godina imamo ponovo istu logiku o svim Srbima u jednoj državi. Politika u Beogradu nije ništa naučila iz prethodnog vremena. Srbija ima mnogo unutrašnjih problema a bavi se Bosnom a vrlo dobro znaju da se slavi nešto što je označio Međunarodni sud a misle da sve što Bošnjaci zamisle da ih Međunaordna zajednica podržava a oni samo provode vladavinu prava. Zbog toga je potrebno prisustvo onih koji će pomoći da u BiH vlada pravo. Kada Dodik govori o strancima neki mu smetaju a neki su mu dobrodošli. Nije se samo Srbija se umješala u BiH, mi sada imamo novu opasnost a to je mješanje Rusije koja pokazuje veliku pristrasnost za jednu etničku grupu u BiH a sa druge strane zaustavila usvajanje rezolucije da je u BiH počinjen genocid. Rusija je tu pokazala svoj necivilizacijski odnos prema ljudskim pravima.

Evo kako je prije Muamer Zukorlić reagovao na Dodikove izjave dok se nije dočepao beogradske fotelje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO