Braća Grbić u “Odbojkaškoj Aleji slavnih”

Sidney6-zlato-1

Proslavljeni srpski odbojkaški reprezentativci Vladimir i Nikola Grbić u petak 24. maja biće primljeni u “Odbojkašku Aleju slavnih” u Miliču, u Poljskoj.
Porodica Grbić je na Evropskim i Svetskim takmičenjima osvojila ukupno 32 medalje. Miloš Grbić, otac Vladimira i Nikole, osvojio je prvu medalju u istoriji muške odbojke, bronzanu na EP 1975. u Beogradu, a potom su njegovima stopama krenuli naslednici.

Stariji Vladimir, aktuelni potpredsednik OŠ i član “Odbojkaške kuće slavnih”, najbolji igrač Evrope 2000. godine, u dresu reprezentacije osvojio je ukupno 13 medalja: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i dve bronze na Evropskim prvenstvima, srebro i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.

Mlađi Nikola, dugogodišnji kapiten reprezentacije i najbolji igrač Evrope 1997, osvojio je ukupno 18 medalja: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro i bronzu na Svetskim prvenstvima, zlato, srebro i četiri bronze na Evropskim prvenstvima, tri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.

Pored braće Grbić u “Odbojkašku Aleju slavnih” biće primljeni i Andrea Zorzi, nakadašnji reprezentativac Italije i Žilberto Žiba, nekadašnji reprezentativac Brazila.

Srbija će u okviru priprema za Svetsku ligu odigrati dve prijateljske utakmice protiv Poljske, prvu u petak u Miliču, a drugu u subotu u Tvardogori.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO