Bozdag Ljajić i Ugljanin otvorili školu kod Obuće RAS – Zajednička poruka JEDINSTVO BOŠNJAKA

Škola koju je obećao premijer Turske Redžep Tajip Erdogan kada je dolazio u Novi Pazar svečano je otvorena danas u prisustvu potpredsednika Vlade Turske Bekira Bozdaga, potpredsednika Vlade Srbije Rasima LJajića i ministra Sulejmana Ugljanina i više stotina građana.
Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin kazao je da je ovaj plac za školu kupljen 2007 godine ali da niko nije hteo da investira u izgradnju škole jer nije bilo jedinstva u Sandžaku
“Kada obezbedite jedinstvo u Sandžaku, mi ćemo vam pomoći, želim da kažem da nismo sami pomogli sebi niko nam nebi pomogao stvorili smo preduslove za to” zaključio je on.

OTVARANJE ŠKOLE
OTVARANJE ŠKOLE

Ugljanin je takođe kazao da bi se doveli investitori mora da se obezbedi političko jedinstvo, ujedinjenje islamskih zajednica, ujedinjenje BNV-a “kada budemo Jedinstveni onda će nam svi pomoći.
Ugljanin je takođe pohvalio finkcionisanje lokalne samouprave u Novom Pazaru i rekao da Novi Pazar ima funkcionalnu i sposobnu gradsku upravu.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić kazao je da Deli mišljenje Ugljanina i da će oni “zajedno nastojati da izgrade ne samo ovakvih objekata i da privuku što više stranih investitora i ulagača i da je to najvažniji i primarni cilj svakoga ko je iz Novog Pazara i Sandžaka.
Ljajić je zahvalio Turskoj na svim investicijama i pomoći koja iz ove zemlje dolazi u Sandžak i kazao da je to ono što zapravo treba Sandžaku.
“Nadam se da ćemo u budućnosti imati prilike da otvaramo ovakve objekte, ovakve škole i objekte da se više ne delimo i da se više ne svađamo, i ovo jeste prilika upravo za pomirenje i noramaln život svakoga ko u Sandžaku živi” zaključio je Ljajić.
Bozdag je kazao da je ovu školu obećao premijer turske Redžep Tajip Erdogan kada je bio u poseti Novom Pazaru i da su građani Novog Pazara dočekali da se njegovo obećanje ispuni.
On je kazao da je radost sandžačkog naroda i radost turskog naroda, da je žalost našeg naroda žalost i turskog naroda. Bozdag je pozdravio izjave Ugljanina i Ljajića i potvrdio da je jedinstvo bošnjaka primarni cilj turske u sandžaku a da će nakon toga doći i investicije.

“Svuda u svetu kada je narod jedinstven dođu i investicije tako će biti i ovde” zaključio je Bozdag.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO