Boje sreće za dom: Zeleni zidovi, mir u kući

zelena

Zelena boja je idealna za promenu enterijera, ona simbolizuje mir, opuštanje i dobru energiju. Iako možda nije na spisku vaših omiljenih boja, kombinujte je sa drugim bojama, i tako ulepšajte i oplemenite vaš kutak.

Prirodna dekoracija: Azijsko zelena – braon
Spajanje zelene i boje tamne čokolade odražava se duh Azije. Ove dve kontrastne boje su suprotne -zelena pruža mir u bilo kojoj nijansi, a smeđa dubinu i toplinu. Ako krečite neka taman zid bude nasuprot prozoru. Idealno bi bilo da zid pored kojeg je krevet bude čokoladno smeđ, a ostali zeleni. Dovoljna je i posteljina čokoladne boje, a zelene tonove možete dodati na jastucima ili tepihu.

Temeljna elegancija: Bela – svetlo zelena
Bledozelena izvrsno funkcionira s neutralnim i blagim tonovima, kao što je bijela. Ovaj tip uređenja stvara zaigranu i sunčanu atmosferu. Naglasak je, prije svega, na uređenju prostorije. U dnevnom boravku naprimjer zavjese u boji dopunjene jastučićima na sofi, koja će sama biti presvučena tamnozelenim materijalom, dodat će malo intenzivne boje. Bijeli drveni namještaj dodatno će naglasiti lakoću prostora.

Atmosfera šarma: Modro zelena – ljubičasta
Ove boje prave harmoničnu kombinaciju koja odgovara svim mogućim prostorima: hodniku, terasi, sobi… Spoj ovih boja izaberite ako želite moderni prostor za odmor. Ako se koriste u ulaznim prostorijama, ove boje nude eleganciju i opuštanje. Svetli pod, okolina obojena u svetlozelenu, daska za WC, ograda stepenica, polica, vešalica… Zidovi u nijansi fine ljubičaste “otvoriće” ulazni prostor i daće iznenađujući “karakter” enterijeru. Ova nijansa nije hladna – sadrži dovoljnu količinu crvene za umanjivanje hladnoće koja se često pripisuje ovoj nijansi. Obojite jedan jedini zid u zeleno, a okolne drvene dijelove u ljubičasto, ili obrnuto. Isto tako možete iskoristiti zelenu boju za bojenje zidova do visine od jednog metra, a ostatak obojite u ljubičasto! Ove dvije boje odvojite linijom tamnije zelene.

Prostorna širina: Ružičasta – trava-zelena
Izuzetno smela i originalna kombinacija. Pojačajte ovaj stil cvetnim uzorcima, belim nameštajem i engleskim servisom za čaj na okruglom stočiću.

Svežina i odmor: Žuto -bledo zelena
Usmerite se na dodatke u kontrastu, zelena dekoracija na žutom zidu i obrnuto. Biće dovoljno nekoliko belih mesta za prefinjenost ukupnog prostora.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO