Biševac: Novi Pazar je grad sporta

Novi Pazar – Slovenački biciklista Matej Mugerli, koji nastupa za azerbejdžanski Sinerdži iz Bakua, pobedio je danas na trećoj etapi 56. Trke kroz Srbiju voženoj od Priboja do Novog Pazara u dužini od 123,6 kilometara, čime je preuzeo i žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu.

Mugerli je slavio vremenom od tri časa, devet minuta i devet sekundi, a posle 2:31 minuta u cilj je ušla grupa od 18 biciklista, gde su drugo i treće mesto zauzeli Aleks Turin iz italijanskog tima Unieuro Viljer Trevijan i član austrijanskog Tirola Klemens Frankhojzer.

“Etapa je bila teška, taktike je bilo malo i krenuo sam punom snagom od starta. Na 30 kilometara pre cilja, momak iz Tirola (Frankhojzer) je pao i išao sam do kraja sam”, rekao je Mugerli posle današnje etape.

U toj grupi, kao 15. etapu je završio najbolje plasirani biciklista iz Srbije Stefan Stefanović, koji nosi dres cačanskog Borca. Novopazarci Ernad Beganović i Elvedin Ćatović zauzeli su 59. i 89. mesto, sa 4:52, odnosno 13:46 minuta zaostatka za Mugerlijem.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je taj grad ponosan na činjenicu da je bio etepni domaćin na ovogodišnjoj Trci kroz Srbiju.

“Ovo je grad sporta, pa je uprkos sparnom vremenu bilo dosta publike. Čestitam takmičarima, među kojima su i dvojica Novopazaraca. Oni nastavljaju našu biciklističku tradiciju na koju smo ponosni mi i cela Srbija”, istakao je Biševac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO