Berluskoni počeo da služi kaznu društveno korisnog rada

Milijarder i bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni počeo je danas da služi kaznu društveno korisnog rada, na koju je prošle godine osuđen zbog utaje poreza.

Berluskoni, koji je prošle godine izbačen iz parlamenta, moraće godinu dana jednom nedeljno da radi kao volonter u hospisu za pacijente koji boluju od Alćajmerove bolesti u blizini Milana.

Katolički hospis “Chezano Boskone” je istakao da neće dozvoliti Berluskoniju da koristi svoj rad tamo za razmetanje pred svetskim medijima i da će ga tretirati kao i svakog drugog pomoćnika.

Njegovo uvođenje u posao će biti “postepeno” da bi on i stariji pacijenti mogli da se naviknu jedni na druge, izjavio je za list “Republika” šef hospisa za usluge zbrinjavanja Masimo Resteli.

“Ići ćemo korak po korak da ne bi bilo grešaka. On bi mogao da radi mnoge stvari. Mogao bi da pomaže oko obroka, što nije lako zato što ponekad morate da podsetite pacijenta da jede”, rekao je on.

Resteli je dodao da oni traže od svih, uključujući Berluskonija, da budu poslušni, da slušaju i da ne padaju u očajanje.

Berluskoni je u intervjuima govorio da sprema “veliko iznenađenje” i nagovestio je mogućnost većeg posvećivanja obolelima od Alćajmera, navodi AFP.

“Mislim da ću ostati duže nego što moran. Spemam veliko iznenađenje. Za samo 10 dana sam naučio različite metode lečenja koje se mogu primeniti”, kazao je 77-godišnji Berluskoni u jednoj emisiji na radiju.

Emilio Fede, koji je osuđen zbog toga što je nabavljao prostitutke za Berluskonija, rekao je da njegov prijatelj nije zabrinut zbog društveno korisnog rada.

“Berluskoni se pažljivo priprema i uči sve o Alćajmeru. On će dobro i humano obavljati posao”, izjavio je on, dodajući da će Berluskoni društveno koristan rad posvetiti svojoj majci Rozi.

“Ona je bila veoma važna ličnost u njegovom životu i uvek je brinula o starijim ludima”, kazao je Fede.

Sandžakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO