Bekir ef. Makić: Islamska zajednica iznad pojedinca // video

Bekir ef Makić još jednom je u izjavi za Regionalnu televiziju ponovio da je jedisntvo Islamske zajendice imperativ,

naglasivši da Islamska zajednica mora imati svoju autonomnost i biti iznad pojedinca, i da pojedinac nikako ne može biti iznad Islamske zajednice,

U izjavi za Regionalnu televiziju Makić navodi da je jedinstvo imperativ

“Mi nismo protiv nikoga (misleći na imame iz Islamske zajednice srbije koji su mu pružili potpunu podršku) mi smo za svakoga, i mi smo za jedinstvo, i mi smo da se ujedini Islamska zajednica. To je Islamska zajednica koja mora biti za sve, i doista moramo se boriti da Islamska zajednica bude homogena, da radi po principima Kurana i hadisa, da bude autonomna, da ne vodi niko drugi politiku u toj islamskoj zajednici osim ljudi koji će ponijeti taj emanet, i da IZ bude IZ odnosno institucija koja ima pravila po kojima se igra, koj će imati svoj sistem koji će biti iznad pojedinca, a ne pojedince iznad sistema.

I to su oni cijevi zbog kojih se mi borimo.

Dakle, nema insana protiv kojega smo, čak nismo ni protiv onih koji su zulum učinili, borimo se samo zarad toga da akobogda insAllah ovo uspje (misleći na objedinjenje IZ) a uz Allahovu pomoć i posle toga svesrdnu poršku svih onih koji iskreno streme tome ovo će dati rezultata, mi ćemo dati svoj maksimum a rezultati su od Allaha dž.š. zaključio je Makić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO