Bar: U toku vožnje eksplodirao blindirani džip Alana Kožara!

U starom Baru u toku vožnje eksplodirao je blindirani džip Alana Kožara, saznaju Dnevne novine.
Kožar se u trenutku eksplozije nalazio u džipu, ali srećom nije povrijeđen.
Eksplozija se dogodila oko 21 čas.
Na lice mjesta su policijske snage.
Podsjećamo, službenici barske policije izveli su prije par dana u zoru akciju pod kodnim nazivom “Top gan”, u kojoj su pretresli kuća i poslovne objekte na 15 lokacija, koje su u posjedu 12 osoba, tretiranih kao sljedbenici kriminalne grupacije ozloglašenog Beograđanina Luke Bojovića.
Povod akcije su, prema saznanjima Dnevnih novina, nekoliko nerasvijetljenih mafijaških likvidacija na teritoriji ovog lučkog grada, ali i operativni podaci koji ukazuju da se ova grupacija bavi distribucijom narkotika, ucjenama, reketiranjem građana i iznudama.
Sagovornik DN blizak istrazi objasnio je da su se pretresani mladići, od kojih je uzeta i izjava u zgradi Centra bezbjednosti Bar, grupisali u novi kriminalni klan i da bi u budućem periodu moglo doći do njihogov jačanja.
DN novine saznaju da se u policijskim krugovima za vođu nove grupacije tretira Alan Kožar, javnosti od ranije poznat po brojnim djelima, ali i saradnji sa klanom pokojnog Luke Đurovića. Upravo on i njegov brat Robert su se to jutro prvi našli na udaru naoružanih i maskiranih policajaca, koji su izvršili njihov detaljan pretres. Osim njih dvojice, službenici u Mustafa uniformi i civilu pretresli su i kuće, stanovi i druge objekte njihovih drugova i saradnika Stefana i Martina Jankovića, Damira Hodžića, Zijada Nurkovića, Edmonda Mustafe, Admira Nikičića, Ervina Čobića, Andrije Maljevića i braće Fikreta i Mirsada Sašanina.
Ko su pripadnici klana
Alan Kožar u policijskoj evidenciji slovi za jednog od najopasnijih članova kriminalnog klana sada pokojnog Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći kod Kotora, a u tom svijetlu je ostao i nakon Đurovićeve smrti.
Saslušan je dva dana nakon ubistva Andrije Mrdaka ispred ZIKS-a 25. decembra 2014. godine, a nakon toga je, prema pisanjema medija, napustio Crnu Goru na neko vrijeme. Policija je tada uzela izjavu i od njegovog brata od strica Roberta Kožara istog dana kada se dogodilo ubistvo.
U avgustu 2014. godine Alan Kožar je osuđen na šest godina i dva mjeseca zatvora zbog podmetanja ekspolzija na gradilištu hotela “Splendid”. Kako je sudski postupak trajao godinama, Kožar je tu kaznu izdržao u pritvoru.
Njemu je u posljednjih nekoliko godina u više navrata policija pretresala stan, saslušavala ga nakon gotovo svakog težeg vatrenog okršaja, a prošle godine mu je zaplijenjen i automobil.
Nakon ubistva Stefana Đukića u Baru 2013. godine, na saslušanje je osim njega pozvan i njegov brat, Robert Kožar.
Robert je bio i akter tuče koja se dogodila u restoranu “Vidikovac” nedaleko od Bara u aprilu 2013. godine, kada su teške povrede nanijete policajcu Admiru Čoloviću. Nakon izvedenih dokaza, sudija Osnovnog suda u Baru Nikola Strugar je ocijenio da Kožara i ostalu trojicu učesnika oslobodio od optužbe da su se nasilnički ponašali, te nanijeli teške povrede policajcu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO