Balkanska škola mladih

911

Novi Pazar – U organizaciji Udruženja “Svetionik”, a uz finansijko pokriće Ministarstva prosvete Turske, od aprila pa do kraja juna, biće organizovana Balkanska škola mladih. Radi se o obrazovnoj platformi za talentovane i uspešne studente, sa ciljem proširivanja znanja o svetu i društvu. Kroz ovu školu, polaznici će dobiti pomoć u intelektuelnom i kulturnom razvoju, kroz široku lepezu osnovnih znanja iz različitih oblasti humanističkih nauka.

“Balkan youth school”, za svoje polaznike nudi široku lepezu osnovnih znanja iz različitih oblasti humanističkih nauka.

Prema rečima Mirze Aličkovića, iz udurženja Svetionik, studenti i postdiplomci imaće priliku da učestvuju na radionicama za usavršavanje : javnog nastupa, škole fotografije, lidership-a.

Pored toga,biće organizovanea druženja sa istaknutim književnicima uz interaktivnu komunikaciju o odabranim delima svetske književnosti, kao i ekskurzije prema Sarajevu, Beogradu i Mostaru.

Aplikanti su dužni da dostave CV, ispunjen prijavni formular i motivaciono pismo najkasnije do sutra, putem e-mail adrese: [email protected].

Polaznici škole za mlade dobiće sertifikat, dok najaktivnije učesnike očekuje godišnja novčana stipendija. Predavači su eminentni profesori sa Državnog univerziteta u Novom Pazaru i sa Balkana. Škola je besplatna, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete Turske.