Bajern i Real – novi sudar za veliko finale

Aktuelni prvak Evrope, Bajern dočekaće sutra madridski Real u revanšu polufinala Lige šampiona u kojem mu je potrebna pobeda od dva gola razlike, dok kraljevski klub veruje da može da izdrži sve napade i konačno dođe u situaciju da se bori za 10. trofej u elitnom takmičenju.

U prvoj utakmici koja je odigrana prošle nedelje u Madridu, domaća ekipa slavila je sa 1:0 golom Karima Benzeme. U tom duelu posed lopte ubedljivo je bio na strani Bajerna, ali je Real bio taj koji je stvarao šanse i bio mnogo opasniji.

“Moj san je da osvojim Ligu šampiona. Srećan sam što sam do sada osvojio gotovo sve trofeje, ali nedostaje mi baš ovaj. Ne mogu da kažem da je to moja opsesija, ali hoću da dodam taj podatak u svoju biografiju”, rekao je fudbaler Reala Serhio Ramos.

Njegov tim je u poslednjem prvenstvenom meču ubedljivo savladao Osasunu sa 4:0, dok je Bajern bio bolji od Verdera sa 5:2.

Madriđani su u prethodne tri sezone zaredom ispadali u polufinalu, a 2012. to je bilo upravo protiv Bajerna posle penala.

Statistika i istorija kažu da je minhenski klub veliki favorit protiv Madriđana na svom terenu. U prethodnih devet mečeva u Minhenu ekipa Bajerna je protiv Reala zabeležila devet pobeda i samo jedan remi.

“Zaista verujem u svoju ekipu i nadam se da ćemo svi zajedno uspeti da pobedimo dođemo do finala. Na prošlonedeljnom meču sam prvi put u sezoni bio pomalo razočaran našom igrom, pogotovo što navijači nisu zaslužili takvu partiju. Verujem da će sutra biti potpuno drugačija utakmica”, poručio je trener Bajerna Pep Gvardiola.

Njemu je prošlonedeljni poraz bio prvi u trenerskoj karijeri na stadionu Santjago Bernabeu, pošto je prethodno kao šef stručnog štaba Barselone znao samo za uspehe.

Bavarci ove sezone za cilj imaju i da postanu prvi tim još od 1990. i italijanskog Milana, koji je odbranio titulu prvaka Evrope.

Zanimljivo je da sadašnji šef stručnog štaba Reala Karlo Anćeloti nikada u karijeri nije izgubio od Bajerna

Sutrašnja utakmica na Alijans areni igra se od 20.45.

Sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO