Austrija: Zapalio se autobus Delontrans iz Novog Pazara

BEČ – Jedan autobus iz Srbije zapalio se na austrijskom autoputu A21, kod mesta Gishibel, a svih 32 putnika uspeli su da izađu iz autobusa pre nego što je plamen potpuno zahvatio vozilo, saopštila je danas vatrogasna služba.

Delontrans ilustracija
Delontrans ilustracija

Srpski autobus, prevoznika “Delontrans”, bio je sinoć na putu ka Nemačkoj, kada je vozač, nešto posle Gishibla, video dim i plamen na zadnjem delu vozila, zaustavio vozilo i svi su putnici bezbedno izašli.

Putnici iz zapaljenog autobusa su prevezeni najpre do obližnjeg odmarališta, odakle ih je pokupio drugi autobus kako bi ih prevezao do odredišta.

Vozač je, kako je navedeno, odmah zaustavio autobus i pobrinuo se da putnici bezbedno izađu, a vatrogasci su, zbog gužvi naputu, imali problema da stignu do autobusa, jer između dve trake nije bilo mesta za prolazak jedinica za intervenciju.
Prolazak vatrogasaca posebno su otežale kamiondžije, koji su na putu ostavili svoje teretnjake, kako bi videli šta se dešava, tako da je ekipa stigla tek nakon 15 minuta i ugasili vatru.

izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO