Apple će ovog meseca prodati milijarditi iPhone telefon

1338

Apple-ovi iPhone telefoni su neverovatno popularni, toliko da su čak bili i u vrhu lista po krađama telefona. Apple svake godine sa uspehom stvara nove iPhone telefone koji bivaju bolje prodavani od svojih prethodnika, što nam govori da je svaki iPhone generisao manje ili više garantovanu prodaju. Toliko dobru prodaju da se očekuje da Apple uskoro označi prodaju milijarditog iPhone telefona.

Kako se navodi u izveštaju The Wall Street analitičara, Apple će tokom ovog meseca prodati milijarditi iPhone telefon. Nismo sigurni da li Apple planira da proslavi ovo, ali smo u prošlosti viđali kako slave određene prekretnice kada se prebaci određen broj preuzetih aplikacija u App Store ili slično. Ovo je ipak najznačajnija prekretnica u Apple istoriji, ali i pored nje analitičari predviđaju da će prodaja iPhone telefona nastaviti da opada.

Ovo je već potvrđeno početkom godine kada je Apple po prvi put prijavio pad prodaje iPhone telefona. Veće poboljšanje u tom smislu se ne očekuju ni ove godine, i pored skorašnje objave iPhone 7 modela.

Izvor: Ubergizmo