Aplauzi, emocije, mladost i talenat zaustavili kišu

Novi Pazar – Višesatni program, revija muzikalnosti, talenta I mladosti ukrasili su veceras pred brojnim posetiocima, 553. rodjendan Novog Pazara. Koncertom koji je okupio najbolje medju izuzetnima, u svetu ritma istaknute Novopazarce obelezen je izmedju ostalog Dan grada.

Da je napravljen pravi potez potvrdili su I brojni posetioci koncerta odrzanog u pesackoj zoni . Ucenici osnovnih I srednjih skola pevali su u cast svoje carsije najzahtevnije muzicke numere razlicitih zanrova, izvodili cudesne plesne korake ali I demonstrirali privrzenost tradiciji I sevdahu za koji su neki od njih zaista rodjeni, uprkos zivotnom dobu u kome se nalaze.

Na koncertu su se predstavili najuspesniji pojedinci I grupe sa nedavno odrzane I vise nego uspesne Smotre stvaralastva mladih. Od moderne plesne koreografije do folklornih izvedbi, od zabavne muzike do starog dobrog sevdaha, sve to su Novopazarci imali priliku da vide I cuju zahvaljujuci raskosnim darom bogato nagradjenoj mladosti, koja je rodjena I raste bas u nasem gradu. Okupljene je na kratko pozdravio direktor Kulturnog centra Husein Memic, apelujuci na predstavike medija da doslednije promovisu mlade, kao najvece bogatstvo Novog Pazara.

Salve aplauza, nastupi ucenika, neponovljiva I gotovo neopisiva atmosfera u publici bili su dobar slagort za iskusnije, poput vec afirmisanog Harisa Skarepa, Snezane Vusovic, fenomenalnog Amira Lakote I brojnih bendova. Svi oni su se ranije usunjali u srca publike a vecerasnjim koncertom ucvrstili svoje pozicije. Ne samo da su pevali I plesali sjajno, vec su to ucinili za svoje sugradjane, svoj grad I njegov rodjendan, uputivsi mu najoriginalniju I najsrdacniju cestitku koji ljudi mogu dati, ustupanjem sopstvenog talenta. Kisa koja je ceo dan padala, stala je uoci samog koncerta,omogucivsi ljubiteljima dobrog zvuka I koreografije da istinski uzivaju u program pripremljenom posebnim povodom za citav grad.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO