AMSS savetuje opreznu vožnju

109211119452b93572e1350046385233_orig

Na najopterećenijim putnim pravcima – autoputevima i na državnim putevima u Srbiji kolovozi su uglavnom suvi, bez snega, a vozačima se savetuje oprezna vožnja.
Kako je saopštilo jutros Javno preduzeće “Putevi Srbije”, na ostalim putnim pravcima kolovozi su vlažni u nižim predelima.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Kruševca, Beograda, Užica i Ivanjice.

Na području Vranja ima pojave sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima, a na području Niša na pojedinim deonicama moguća pojava poledice u višim predelima.

Na području Zaječara magla smanjuje vidljivost uglavnom po kotlinama na 30 do 100 metara. Ima pojave sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima.

JP “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i ukazuje da je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće stvaranje poledice.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a leda ima na putnim pravcima Mutivode – Leskovac – Svođe, Debelo Brdo – Rogačica – Bajina Bašta – Kaluđerske bare – Kremna i Bela Zemlja – Rožanstvo – Gostilje – Ljubiš.

I na putnim pravcima Svođe – Ribarci (granica Srbija- Bugarska), Sastav Reka – Strezimirovce, Žitoradja – Mačkatica, Bojnik – Donji Stajevac, Besna Kobila – Donja Ljubata, Predejane – Crna Trava i Mijajlica – Radan ima leda.

Na pojedinim putnim pravcima ima odrona, na mnogim ima magle, a na kolovozima na prilazima graničnim prelazima nema snega, navedeno je u saopštenju.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO