Amela Terzić: Ista taktika za polufinale

“Zadovoljna sam što sam u trci na 800 metara na Olimpijskim igrama u Brazilu otišla krug dalje, ali to nije moj krajnji cilj. U polufinalu ću trčati sa sličnom taktikom, jer je to jedina šansa da nešto uradim u ovoj disciplini”, rekla je ekskluzivno za Radio televiziju Novi Pazar iz Rio de Žaneira, Novopazarka Amela Terzić.

Reprezentativka Srbije, atletičarka Amela Terzić u cilj trke na 800 metara stigla je vremenom 2:00:99 i to kao druga u svojoj grupi, te se tako  plasirala u polufinale ove atletske discipline.

Ovo je drugo najbolje Amelino vrijeme u karijeri na 800 metara  1,09 stotih je slabije od njenog ličnog i državnog rekorda.

Amela u polufinalu očekuje još jednu dobru trku, a taktika za to je kaže razrađena sa trenerom Rifatom Zilkićem.

“Zahvalna sam vam svima jer me podržavate. Ponosna sam što predstavljam svoj grad i zemlju na Olimpijadi. Ovo je san svakog sportiste, a rijetki imaju sreće da im se san ostvari. Imam taktiku za polufinale, da se ja pitam biće trka slična onoj četvrtfinalnoj, dakle, takvim ritmom ću ja trčati, napašću u finišu”, rekla je Terzić.

Amela je pozvala sve sugrađane da joj večeras budu podrška, te da ostanu budni uz prenos uživo, polufinala na 800 metara na programu su noćas dva sata i petnaest minuta nakon ponoći.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO