Alivodić igrač kola Super lige Srbije

img_2610.jpg
Najbolji igrač 4.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 po izboru redakcije je Enver Alivodić, dvostruki strelac i asistent za ekipu Novog Pazara u pobedi nad ekipom subotičkog Spartaka u Novom Sadu.

Nova superligaška sezona 2016/17 nastavljena je juče mečevima 4.kola, a odigrani susreti doneli su mnogo uzbuđenja. Prava goleada viđena je u Novom Sadu gde je subotički Spartak dočekao ekipu Novog Pazara i doživeo ubedljiv poraz rezultatom 5:2 (3:1). Pazarci su ponovo prikazali izuzetno borbenu i dobru igru, a najzaslužniji za ubedljiv trijumf na stadionu ”Karađorđe” svakako je povratnik Enver Alivodić koji je ”doktorskom” partijom do ludila dovodio odbranu Subotičana. Alivodić je pored dva postignuta pogotka bio i asistent kod jednog pogotka, a najzaslučniji je za postizanje još jednog pogotka na ovoj utakmici. Pored toga, njegov drugi pogodak sigurno će biti u najužem izboru za najlepši pogodak tekuće sezone, a i za televizijske špice. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Gosti su startovali silovito i već nakon polovine prvog poluvremena stekli tri gola prednosti. Prvi pogodak viđen je u 8.minutu kada je nakon jednog napada po levoj strani Anid Travančić ušao u kazneni prostor subotičkog tima i preciznim udarcem savladao golmana Mirkovića. Isti igrač je bio strelac i drugog pogotka u 13.minutu susreta, ovoga puta nakon sjajnog prodora i preciznog centrašuta Envera Alivodića sa desne strane. Treći pogodak viđen je u 22.minutu susreta, a strelac je bio Nikola Dimitrijević. Alivodić je ponovo sjajno prošao po desnom boku i uputio precizan centaršut ka Čečariću koji je glavom pogađa prečku, a odbijenu loptu iz neposredne blizine Dimitrijević ”zakucao” u mrežu gola Subotičana. Nakon početnog šoka ekipa Spartaka je zaigrala angažovanije i u 25.minutu uspela da smanji prednost Pazaraca neobičnim pogotkom Jočića koji je čini se pre imao nameru da uputi centaršut sa desne strane. Velika prednost Novog Pazara nastavila je da se topi i u drugom delu igre, kada je u 57.minutu Milivoj Krmar postigao pogodak nakon sjajnog prodora po desnoj strani. Nakon toga na scenu je ponovo stupio iskusni Enver Alivodić i sa dva pogotka rešio pitanje pobednika. Prvo je u 74.minutu prošao sjajno po levoj strani i slabim, ali neugodnim udarcem prevario zbunjenog golmana Subotičana koji je očekivao njegovu asistenciju ka Kuniću, da bi u 90.minutu pravim ”evrogolom” sa preko dvadeset metara postavio konačan rezultat ove utakmice.

Enver Alivodić (31) je rođen u Novom Pazaru gde je i napravio prve fudbalske korake, a igra na poziciji krilnog napadača. Tokom profesionalne karijere je pored Novog Pazara nastupao i za Radnički iz Niša, Čukarički, BSK iz Borče, kiparski Enosis Neon Paralimni, Vojvodinu i australijski Njukasl Junajted Džets. U Novi Pazar se vratio tokom ovog leta, preuzeo kapitensku traku, i na tri odigrana susreta postigao tri pogotka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO