Air Serbia uvodi šest novih linija

SERBIJA ERSRBIJA AVION BEOGRAD

Aviokompanija Air Serbia najavila je danas da će u prvoj polovini 2014. uvesti letove na šest novih linija u Evropi i prema Bliskom istoku.
Kako se navodi u saopštenju, letovi za Bejrut, Budimpeštu, Sofiju i Varnu biće uvedeni od 30. marta 2014, a za Kijev i Varšavu 29. maja.

Nove linije će povećati ukupan broj destinacija u međunarodnoj mreži Air Serbije do 35, što je povećanje od 20 odsto. Generalni direktor Air Serbije Dane Kondić rekao je da su nove linije deo strategije proširenja ka ključnim međunarodnim tržištima i veće ponude putnicima, što otvara mogućnost za rast turističkih, trgovinskih i investicionih veza Srbije s drugim državama.

“Pored najavljenih destinacija, koje su među najvažnijim tržištima za odmor i poslovna putovanja u Evropi i na Bliskom istoku, istražujemo mogućnosti za dalji rast mreže u 2014, čiji će detalji biti objavljeni u dogledno vreme”, kazao je Kondić. On je istakao da će Air Serbije putnicima iz Beograda ponuditi specijalne promotivne cene povratnih karata od 99 evra za Budimpeštu, 129 evra za Varšavu i Kijev, 149 evra za Sofiju i Varnu i 210 evra za Bejrut.

Air Serbija će ponuditi dnevne letove za Budimpeštu, Kijev, Sofiju i Varšavu, dok će Bejrut i Varna početi sa tri leta nedeljno i povećati se na dnevnu frekvenciju od juna 2014. Letovi za Kijev, Varšavu i Bejrut će se obavljati avionima Airbus A319, a letovi za Budimpeštu, Sofiju i Varnu će se obavljati avionima ATR72.

Kompanija Air Serbija počela je da posluje 26. oktobra 2013, kada je Jat ervejz zvanično promenio ime u okviru dogovora Vlade Srbije i Etihada po kojem je aviokompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata preuzela 49 odsto vlasništva u srpskoj aviokompaniji.

Prema podacima sa sajta Centralnog registra za hartije od vrednosti (www.crhov.rs), kompanija Air Serbie je registrovana kao akcionarsko društvo u kojem država Srbije ima 51 odsto akcije u vrednosti od 3,49 milijardi dinara, a Etihad Airways 49 odsto akcijskog kapitala vrednog 3,35 milijardi dinara.

Akcijski kapital Air Serbije podeljen je na 6.845.000 akcija od kojih Srbija ima 3.490.950 akcija, a Etihad ervejz 3.354.050 akcija. Nominalna vrednost akcije je 1.000 dinara.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO