Air Serbia se širi na SAD i Kanadu

air_serbia_tangosix_main_0

U Air Serbia kažu da će se ekspanzija otvaranja novih linija nastaviti odmah nakon Nove godine.

Air Serbia će iduće godine proširiti mrežu sadašnjih 27 odredišta u Evropi i svijetu i vratiti se na američke i kanadske aerodrome, najavili su dužnosnici te firme.

Od Nove godine najavljuje se uspostavljanje linija sa Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadom, nakon što se u januaru vrate prvi piloti bivšeg JAT Airwaysa, koji su bili na obuci za pilotiranje novim avionom Airbus A319, kojeg Air Serbia odnedavno ima u svojoj floti.

Kako je izvijestila Radio-televizija Srbije (RTS), nakon formiranja zajedničke firme Vlade Srbije i nacionalne kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad počeli su pregovori o uspostavi novih linija.

Čarter letovi

Trenutno se pregovara sa vlastima Saudijske Arabije, Japana, Južne Afrike, Indonezije, Sejšela, Bahreina, Omana, Jordana i Singapura, a ti bi ugovori omogućili da se srbijanska avionska kompanija na tim tržištima pojavi poslije višegodišnje pauze.

U kompaniji Air Serbia kažu da će se ekspanzija otvaranja novih linija nastaviti odmah nakon Nove godine.

“Planiramo prvo letjeti za Bejrut, zatim za Varnu, Sofiju, a poslije toga moguće i za Kairo, ovisno o političkoj situaciji.” Morat ćemo se, svakako, još potruditi da stvorimo svoju mrežu”, kaže prvi čovjek kompanije Air Serbia Dane Kondić.

Air Serbia na raspolaganju trenutno ima 16 aviona i namjerava se ozbiljnije angažirati na uspostavi čarter letova.

Firmu Air Serbia su ugovorom o strateškom parnerstvu 1. jula ove godine osnovale Vlada Srbije i nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Etihad, a u oktobru je u flotu te firme doletio AirBus A319, prvi od deset aviona tog tipa, kojim će srbijanska kompanija proširiti svoju flotu u narednih nekoliko godina.

sandžakhaber / izvor: Aljazeera

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO