10 načina da vam dan započne baš kako treba!

Po jutru se dan poznaje! Zato se potrudite da jutarnje rituale pretvorite u začine za dobar dan!

Male promene jutarnje rutine, osveživaće vas, opustiti i pripremiti za dobar dan pred vama. Započnite dan bez stresa, nervoze, užurbanosti, već uz rituale koji će obećavati još jedno sjajno popodne i veče! Nemoguće je da uradite baš sve navedeno, ukoliko je u pitanju radni dan, ali izaberite ono što mislite da će vam najviše prijati i ubuduće to ne propuštajte. Čak iako niste jutarnji tip, volećete ove rituale!

1. Ustanite na vreme: Većina nas prezire zvuk alarma, odlagajući ustajanje iz minuta u minut. Međutim, najbolja stvar koju možete da uradite je da ustanete istog trena, odete pod tuš i napunite baterije za predstojeći dan, a ne da dovodite sebe u stanje žurbe koje nas sve redom frustrira i stvara nepotrebnu tenziju.

2. Popijte čašu vode: Prvo što uradite kada ustanete jeste da posegnete za velikom čašom vode ili limunadom. Mnogi od nas previde činjenicu da je nešo telo željno vode, posle nekoliko sati sna. Često je upravo nedostatk vode razlog za manjak energije.

3. Pustite sunce u vašu sobu: Jutarnje sunce je najbolji način za razbuđivanje. Sunčani zraci u vašoj sobi aktiviraće ideju u vašem mozgu da je krajnje vreme za ustajanje, a i izazvaće širok osmeh na vašem licu. Jer, ima li išta lepše od sunčanog dana? Još ako imate terasu ili dvorište, onda je uživanje zagarantovano. Popijte kafu ili doručkujte na otvorenom i nema šanse da nešto krene nizbrdo. Zar ne?

4. Dobro doručkujte: Doručak je najvažniji obrok u toku dana, i to znaju čak i vrapci na grani. Ako dan započnete sa jakim, ukusnim i dobrim doručkom, energije vam neće nedostajati, a i stomak će vam biti miran. Takođe, ako prezalogajite nešto u čemu zaista uživate, dobro raspoloženje neće izostati.

5. Zabavite se: Začinite jutro nekom aktivnošću koju volite – čitajte novine, knjigu, odgledajte omiljenu seriju, jutarnje vesti, prošarajte internetom. To će vam skrenuti pažnju sa negativnih misli.

6. Vežbajte: Jutarnje vežbanje je veoma blagotvorno za čitav naš organizam, ono ubrzava metabolizam, što će pomoći u lakšem sagorevanju kalorija tokom dana, a i čini da vam dan započne pozitivnim učinkom. Pritom, daleko je bolja solucija da se vaš trening, serija vežbi ili džogiranje završi ujutrr, nego nakon posla, kada je sve što želite da se odmorite!

7. Raspremite po potrebi: Ako je vaša soba neuredna još od sinoć, ne oklevajte da je raspremite upravo ujutru, a ne nakon posla ili obaveza, kada ćete biti dovoljno iscrpljeni. Pritom, raspremanje će “probuditi” vašu produktivnost.

8. Slušajte muziku: Dokazano je da muzika stimuliše mozak i utiče na raspoloženje gotovo kao ništa drugo. Zato neka vaše jutro započne omiljenim pesmama, i razigranost i someh su zagarantovani!

9. Doterajte se: Provedite par minuta vremena vodeći računa o svom izgledu. Lepo se obucite, uredite frizuru, kap, dva parfema, malo šminke i već ćete biti zadovoljni. Kada se osećate lepo, i dan će vam proteći lepše, a ni komplimenti na poslu neće izostati.

10. Ne žurite na posao: Uvek krenite na vreme na posao, uživajući u sporom hodu, sunčanom danu, muzici sa mp3 plejera, telefona ili iPoda-a. Nemojte dozvoliti da žurba i zabrinutost da li ćete stići na vreme pokvare vaše jutro, a samim tim i dan.

sandzakhaber / Izvor: Pressonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO