Hrvatska podiže ogradu na granici sa Srbijom

Hrvatska je, na graničnom prelazu Batina, prema Srbiji, jutros nastavila radove na podizanju ograde, započete u sredu uveče, preneo je Jutarnji list saopštenje Policijske uprave Osječko-baranjske.

Nezvanične informacije govore da se sa srpske strane granice nalazi nekoliko stotina migranata koji bi navodno hteli ući u Hrvatsku, ali ta vest još nije potvrđena.

‘U cilju sprečavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prelaza Batina, a temeljem čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno saobraćajnice koja vodi prema navedenom prelazu. U ovom trenutku na navedenom području nema ugrožavanja bezbednosti”, saopšteno je iz MUP-a RH.

Očekuje se će podizanje ograde visoke oko dva mestra biti gotovo danas poslepodne.

PXL_300616_13263000

Metalna ograda nalazi se otprilike na sredini batinskog mosta, na hrvatskoj strani. Saobraćaj zasad teče normalno.

To je prvi put da Hrvatska podiže ogradu na granici prema nekoj od susednih država.

Na graničnom prelazu Batina u sredu uveče je, nešto posle 20 sati, zaustavljen saobraćaj i sa hrvatske i sa srpske strane, bez najave i objašnjenja, zbog čega se stvorila velika gužva. RTS je izvestila da je saobraćaj na granici zaustavljen zbog “sistemskih razloga”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO