Hasanović: Oni koji su podelili Bošnjake na svim poljima, sada traže jedinstvo

Novi Pazar – “Ljudi koji su napravili istorijske greške i podele među Bošnjacima, u islamskoj zajednici i na političkom polju, sada traže jedinstvo.

Tu nema nikakve iskrenosti i to su primeri očajničkih pokušaja i demagogije” – rekao je predsednik SDP-a Nihad Hasanović nakon sastanaka Gradskog odbora SDP-a. On je na konferenciji za medije, pozvao sve članove i simpatizere ove političke partije da dodju na otvoreni sastanak Gradskog odbora, sutra u 19 h, u Kulturnom centru na kome će govoriti osnivač SDP-a , potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić.

Na današnjem sastanku u prostorijama SDP-a bilo je reči o trenutnoj situaciji u Novom Pazaru i uznemirenosti građana zbog tih dešavanja.

“Posle dvadeset godina pominje se ponovo autonomija Sandžaka, vraćaju se nacionalističke izjave, šetnje uniformisanih mladića. Sve to uzmenirava građane kojima na terenu moramo da odgovaramo na brojna pitanja. Neke od lako izgovorene reči, mogu Bošnjake skupo da koštaju” – rekao je Hasanović.

Na danasnjem sastanku bilo je reči i o nastavi na bosanskom jeziku koja se prema rečima Hasanovića ne sprovodi na pravi način zbog čega je veliki broj roditelja nezadovoljan.

“Mnoga deca sada žele da odustanu od bosanskog jezika, direktori trpe velike pritiske, udžbenika nema, a približavanje izbora na nacionalne savete podigao je tenzije i na tom nivou. SDP smatra da bosanski jezik treba da se uvede ali način na koji to želi BNS u tehničkom mandatu nije dobar” – rekao je Hasanović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO