Formirana inicijativa za osnivanje Gorske službe spasavanja

Novi Pazar – Na redovnoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije donet je zaključak da se na teritoriji Novog Pazara u predstojećem periodu formira Gorska služba spasavanja.

Prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije Nasera Crnovršanina, cilj osnivanja službe jeste pravovremeno reagovanje na terenu u vanrednim uslovima i u skladu sa potrebama zajednice.

Kao jedan od važnijih zaključaka poslednje sednice Štaba Crnovršanin je istakao formiranje pomoćnih stručno operativnih timova koji će reagovati u određenim situacijama. Reč je o stručno operativnim timovima za odbranu od polava, odbranu od klizišta, snežnih padavina, timovima za zbrinjavanje i evakuaciju.

„Pozivam sve koji se bave planinskim disciplinama i ekstremnim sportovima, a koji na neki način mogu da doprinesu formiranju Gorske službe , da se jave Odeljenju za vanredne situacije“.

Republički štab za vanredne situacije naložio je Ministarstvu prosvete da se u predstojećem periodu kao obavezan deo gradiva za osnovne i srednje škole uvrsti materija zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, što je predstavljeno na zasedanju Gradskog štaba.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO